Ramazanın sıcaklara denk gelmesiyle,adeta evde yemek pişirmez olduk.
İftarda kahvaltı yapıyoruz,misafirimiz olunca yemek pişiriyoruz.
Bu yüzden sizlerle sık sık paylşımlarda bulunmuyorum..Gerçi
hiç elimde varmıyor ya..
Bugün sizlere çok hafif ve midenizi yormayacak güveçte ıspanağı paylaşmak istedim.Görmüş olduğunuz minicik güveçi bile bitiremedik.
Kalabalık olmayınca,insanın yemek yeme arzusu da yok oluyor.Şimdi tarifimize geçelim..
Malzemeler
Ispanak (gram veremiyorum,göz kararı yaptım)
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı patates (küp kük kesilip az haşlanmış)
tuz,karabiber,zerdeçal,kimyon
1 küçük soğan
sıvıyağ+tereyağ
Üzeri için beşamel sos + taze kaşar
Hazırlanışı
Ispanaklar iyice yıkanıp buğuda pişirilir.
Sıvıyağ ve tereyağ eritilip doğranmış soğan içersine atılıp kavrulur.
Arkasından baharatları atılıp karıştırılır.
Patatesler ve bezelyeler eklenip karıştırılır.
Son olarak ıspanaklar eklenip biraz pişirilirler.
Güveç kaplarına eşit şekilde ıspanklrdan koyulur.
Üzerlerine beşamel sos konulup fırına verilip 10-15 dk pişirilir.
Sonra fırından çıkartılıp tepelerine peynirler serpiştirilip,eriyene kadar
fırında bekletilir.
Ilık olarak servis edilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder