Sağlıklı ve güzel bir hafta sizlerle olsun arkadaşlar..)
Malzemeler
200 gr tereyağ
1 su burdağı yulaf (200 gr)
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
minicik tarçın
minicik zencefil
100 gr öğütülmüş badem
100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter
2 adet olgun muz
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
2 yemek kaşığı tereyağ ile yulaflar kavrulup soğutulur.
Yağ,şeker,vanilya şekeri çırpılır.
Sırası ile un hariç diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Yulaf eklenip çırpılır.
Un eklenip elle yoğrulur.
3 adet parçaya ayrılıp rulo yapılıp buzdolabında 1-2 sat dinlendirilir.
Parmak genişliğinde kesilip tepsiye yerleştirilir.
Önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 10-15 dk pişirilir..
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder