İçli Tava (Hamsili Pilav)

Merhabalar arkadaşlar,

Facebook'ta "Damak Tadi" adında bir bayan,benim adımı kullanarak bazı arkadaşlarla chatleşiyormuş..Benim Face'de ki adım,Damak Tadı değildir.Kendi adımı kullanmaktayım.Sadece Damak Tadını sevenler grubum vardır..Bu uyarımı dikkate alırsanız çok memnun olurum..TEŞEKKÜRLER!

İçli Tava
Hafta sonu 3 borcam içli tava yaptı annecik..Bir borcama 2,5 kg hamsi gidiyor..7,5 Kg hamsiyi temizleyip,pilavını pişirip,arkasından kompostosunu ve bir tencere(resmen kazan) de aşure pişirince, halen kendine gelemedi.

Bunun yanı sıra 1 haftadır da salonumuz toparlanmış olup,boyası için beklemektedir..Kış geldi biz halen yerleşemedik.Nasıl toparlanacağız bilmiyorum..))Yardıma gelecekler arkadaşları severek kabul ederiz..))Onlar kendilerini bilirler..)
İçli Tava

İçli tavanın tarifine buradan bakbilirsiniz..

Trabzon'da büyüklerimiz hamsili pilava içli tava derler..Halen de bu isimle anılır büyükler arasında..Ben de kaideyi bozmadan yine aynı şekilde başlık attım..Çok nefis ve leziz bir pilav türüdür..İlk başlarda sevilmese de,sonradan tadı alınınca nerdeyse 1 kişi borcamın yarısını yer..Tıpkı Müzeyyen SENAR gibi..Anneciğim kendisine de ikramda bulunmuştu, evimizde hastalığından önce..

İlk başlarda bunu ben yemem kaldırın önümden demişti..1 Kaşık,2 kaşık derken,borcamın yarısını götürmüştü..Keşke yiyebilse de yine hazırlayıp yedirebilsek..Allah sağlığını verir inşallah..Nerden nereye gidiverdim birden..)
İçli Tava
Afiyetler olsun hepinize..)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler