İkramlık Çikolatalı Milföyler


Merhabalar sevgili dostlar :))
Bugün sizler ile  hazırlarken evin her yerini mis gibi çikolata kokusu saran kolay ama gözleri doyuran harika birşey paylaşacağımm:))
Annem artık sizlerle baya bir haşır neşir olduğundan "yalancı tarifler etkinliğine gitsin bu tarifin" dedi anne dedim "neyin yalancısı ki bunlar??",  "Hani" dedi "yapmaya korkuyosun ya makaronlar var onlara benzediler" dedi..Yok dedim olmaz diğer etkinliğe gitsin..Oraya hiç tarif yollamadık.. ve karar verdik ki tarifimiz sevgili Güloanne' nin ev sahibeliğini yaptığı "milföylü tatlar" etkinliğine gidiyor..
Bayram ikramları için basit ama şık bir öneri diye düşünüyorum..

Malzemeler:
8 yaprak milföy hamuru
Kreması için:
200 gr. sütlü çikolata
3 su bardağı süt
50 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 pk. vanilin
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
Hazır çikolata sos

Yapılışı:
Öncelikle kreması için; tereyağının yarısı ve çikolatalar benmari usulü eritilir..
Küçük bir tencere içerisine süt, nişasta, şeker, pirinç unu ve un eklenip karıştırarak pişirilir.. Kaynama noktasına geldiğinde tereyağının kalan yarısı ve vanilin eklenir, karışımda harmanlanıp erimiş çikolata katılarak bir iki taşım daha kaynatılıp bir kenara alınır, iyice soğutulur..
Milföy hamurları iyice yumuşatılıp karıştırılarak iyice yoğrulur, merdane ile açılıp çay bardağı ile kesilir..Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. pişirilir..
Fırından çıkıp soğuyunca ortadan profiterol gibi ikiye bölünüp, arasına krema torbasına doldurulan çikolatalı krema sıkılıp kapatılır..
Tüm yuvarlaklara aynı işlem uygulanıp ikramlıklar hazır çikolata sos ile süslenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler