Günaydınnn :)
Elma ve tarçının aşkından bahsedeceğim bugünn :)
Bir muhallebi yaparsınız sadedir, süt kokar lakin elma ve tarçın ikilisi ile buluşunca havası değişir, silkelenir, tadından yenmez:)
Bir muffin yaparsınız, sağlıklıdır, kepeklidir, nefisti bir de elma ile tarçın eklenir, lezzet patlaması yaşanır :)
Bir kurabiye yaparsınız.. Hamuru çok sadedir, hatta şeker bile yoktur içinde sekiz parçaya bölersiniz açtığınız hamuru azıcık elma ile tarçın ikilisinden koyarsınız bir tatlanır bir tatlanır yemelere doyamazsınız..
Bir paskalyayı yada herhangi bir çöreği sıradanlıktan kurtarır bu aşk...
Lakin bu sefer milföy hamurlarını kurtardı, geçtiğimiz cumartesi misafirlerimin ağızlarında lezzet cümbüşü yaptı..Nasıl mı?
Not: tarifim sevgili kardeşim Özlem'in ev saihibeliğini yaptığı etkinliğe gidiyor :)
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru (superfresh tereyağlı)
2 adet elmanın rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı ceviz
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle iç malzeme için; elma rendeleri bir tavaya alınıp üzerine tozşeker eklenerek sotelenir, bir iki çevrildikten sonra tarçını ve ocaktan almadan evel cevizi eklenip ocaktan indrilir, soğutulur..
Milföy hamurları çözdürülüp ortasından çapraz olarak ikiye kesilir..Küçük üçgen parçalarıniçerisine birer tatlı kaşığı iç malzemeden konulup kapatılan milföy hamurları yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder