Güzel bir pazar akşamından merhaba,
Onca soğuk ve kardan sonra bugünkü hava,çok güzel geldi.Güneşi görmek bile insanın içini ısıtıyor doğrusu.Ankaralımı selametle uğurladık.Rutine dönmeye çalışıyoruz.Çünkü Ankaralı=hareket demek.O tempoya alışınca,yavaşlamak zaman alıyor.
Yazılmayı bekleyen çok yazım,paylaşmak istediğim çok tarifim var.İnşallah sırayla hepsini,sizlerle paylaşacağım.
Ispanaklı pasta yediniz mi?Yemediyseniz tavsiye ederim.Hem görüntüsü,hem lezzeti süper oluyor.
Eğer denemek isterseniz tarifi yemek tariflerinden almıştım,aynen kopyalıyorum.
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
Ek olarak;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İsteğe göre muz
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp süzdürün ve yaprak kısımlarını robottan geçirin.
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
İçerisine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, biraz daha çırpın.
Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Krema malzemelerini karıştırıp pişirin ve soğutun.
Krem şantiyi yapıp kremanın üzerine ekleyin.
Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip çıkan kırıntılarını robottan geçirin (Pastayı süslemek için).
Keki enlemesine ikiye bölüp arasına ve üstüne krema sürün.
Kırıntılarla süsleyin.
İsterseniz kekin arasına kremadan sonra muz da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Keyifli,sağlıklı ve başarı dolu bir hafta dilerim........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder