Kabak Tatlısı

Herkese hayırlı akşamlar,
Biraz uzun bir ara verdim ama pek keyfim yoktu.Merak edip arayan soranlara teşekkür ederim.İnsanın merak edilmesi kadar güzel bir şey yok herhalde.Çok şükür sağlığımız iyi.Biraz sıkıntılıyım çünkü iş yerinde yıllardır birlikte çalıştığım bazı arkadaşlarım ayrılmak zorunda kaldı.Allah herkes için en hayırlısını versin ne diyelim,yapacak bir şey yok.
Geçenlerde pazara gittiğimde kafama bal kabağı almayı koymuştum.Şöyle bir dolanıp tezgahlara bakarken,kabak satan önü en kalabalık tezgaha yanaştım.Teyzeler aralarında konuşuyorlardı,pazarda en güzel kabağı bu tezgahta buluyoruz diye.
Ben de hemen 4 koca dilim aldım.Kestane kabağı çok lezzetliydi doğrusu.Severmisiniz bilmem, ben en çok kabağın arka tarafında ki yeşil kısmı severim.Hatta babanga arka kısımlarını biraz alsaydın dedi de kızdım ben oralarını seviyorum diye.
Pek güzel oldu.Vaktidir alıp yapın ağzınız tatlansın
Malzemeler


  • 1 kg kabak

  • 1 kg kadar şeker

  • İsterseniz kaynatırken içine bir iki adet karanfil koyabilirsiniz.

Kabağı dilimleyip geniş bir tencereye koyun.Üzerine şekerini güzelce serin.Bu işlemi bir gece önce yaparsanız şekeri içine daha güzel çekiyor.


Ertesi gün tencerenizi dolaptan çıkarın ve kabaklarınız yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.Ben hiç su koymadım.Kabak kendi suyunu salıp çekti.Helva kıvamında ağzınızın içinde müthiş bir lezzet fırtınası yaratıyor.Üzerine ister kaymak,ister dondurma isterseniz ceviz koyup servis edin.


Afiyet olsun...Umudunuz da,mutluluğunuz da daim olsun.......................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler