Merhabalar sevgili dostlar:))
Ilık ama yorgun bir pazartesi akşamından selamlar hepinize:))Dünki yazıma yapılan yorumlar için öncelikle çok teşekkür ederim tüm ablaalrıma kardeşlerime.. Annem kız çeyizine bir çöp eklesen sevaptır der ve benim çeyizime birşeyler eklemeye hazır olan veya ekleyen dostlarım, ablalarım, kardeşlerim olması ne kadar güzel:)) Hepinizi çok çok seviyorumm:))
Sizlerle bugün yine kardeşimin özel siparişi ile hazırladığımm ve nefisss bir sonuç aldığım profiterolüm var.. Temel tarifini oktay ustadan öğrenmiştim ona göre çeşit çeşit yapıyorum:) oktay usta bu tarifi verdiğinde evimizde net yoktu yalnızca tv den takip ediyordum ve ciddi derecede acemiydim mutfakla aram yeni yeni ısınıyordu ama en çok profiterol yapmayı çok istiyordum:) o zaman nasıl sevinmiştim anlatamam:)) O günkü heyecan hala bende saklı: )))
Bakalım beğenecekmisiniz, buyrun siz de tadın:))
Malzemeler:
Hamur için:
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. margarin
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un
3 veya 4 adet yumurta
Krema İçin:
1 paket muzlu creme ole
Üzeri İçin:
1 paket beyaz çikolata sos
Yapılışı:
Hamur için; margarin, şeker, su ve tuz kaynatılır. Üzerine un konup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra soğuması için kenara alınır.
Bu esnada krema için; creme ole tarifine göre hazırlanıp bekletilir..
Soğuyan hamurun içerisine yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır hamurun kıvamına göre 4. yumurtada eklenip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine krema torbasıyla top top şekiller verilir.
önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Hamurlar fırında pişerken çikolata sos için; bşir paket beyaz çikolata sos tarifine göre hazırlanıp soğutulur.
Pişip de fırından çıkan hamurlar ılınınca yan taraflarından biber çizer gibi kesilir arasına muzlu creme ole konur tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine soğuyan beyaz çikolata sos gezdirilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder