Kısa bir aradan sonra merhabalar arkadaşlar,
Dostlarınıza,misafirlerinize ve arkadaşlarınıza farklı cheesecake sunmak isterseniz,bu cheesecake'i denemenizi öneririm..Hatta kendinizden de bir şeyler ekleyip size özel kılabilirsiniz, tıpkı benim hazırladığım gibi..
Keyifli güzel günler diliyorum..)
Malzemeler (22cm kelepçeli kalıp)
(Tabanı için)
175 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1 çay bardağı badem tozu
alabildiği kadar un
Ortası için
750 gr labne (yarısı krem peynir de olabilir)
1/2 kutu süzme yoğurt
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3-4 damla limon esansı
1/2 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un (ben kaesekuchen hilfe kullandım)
Tepesi için
1 çay bardağı file badem
1 damla badem esansı
tabanı için hazırlanan hamurdan bir parça
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulup,yumuşak bir hamur elde edilir.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip,kenarları yağlanır.
Hamurdan bir parça (avuç içi kadar) ayrılıp,kalan hamur kalıbın tabanına,kenarlarına
döşenip,sırası gelene kadar buzdolabında bekletilir..
Yumurta,şeker,vanilya 4-5 dk çırpılır.
Limon aroması ve kabukları eklenip çırpılır.
Yoğurt eklenip çırpılır.
Labneler ve un eklenip çırpılır.
Karışım kalıba dökülüp eşit şekilde dağılması sağlanır.
Tepesi
Ayrılan hamura badem esansı karıştırılıp,rendenin iri kısmından geçirilir.
Hamur parçaları dikkatlice karışımın üzerine serpilir.
(yavaş yavaş serpip,yoğurtlu karışımın içine çökmemelerine özen göstermelisiniz.)
Tepesine de file bademleri serpiştirip,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık
55-60 dk pişiriniz.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder