Kayısı tatlısı,çocukluğumdan beri mutfağımızdan hiç eksik olmaz..Özellikle de Ramazan ayı içersinde..Sanırım her gece masamızın baş köşesinde bulunurdu..Üzerine mutlaka evde kavrulup,öğütülmüş fındık serpiştirildi..Çünkü,fındıksız bir işe yaramaz bu tatlı..Büyüklerimiz öyle derlerdi..Halende diyorlar ya..İlk tadına bakanların hoşuna gitmez..2.3. çataldan sonra tadına varırlar..Vardıktan sonra da hep arar olurlar..İllaki kavruk fındığıyla birlikte..
Hani dün içli tava yapılmıştı ya bizde..Üstelik elma kompostosu ile birlikte..Yetmemiş gibi bir de kayısı tatlısı eklenivermişti onlara..Sanki bir
tabak içli tava ve elma kompostosu yiyene,yanında ikramlık kayısı tatlısı bedava hesabı..))
Halen gülüyorum dün yaşadıklarımıza..Sanırım gülmeye devam edeceğim bu postları görene dek..))Şimdilik bizden hafta sonuna dair yaşananlar bunlardan bir kaçı..
Malzemeler
Erzincan kuru kayısı
Şeker
Su
Kavrulmuş,çekilmiş fındık
Yanında suyuna bandırmak için bir dilim ekmek..))
Hazırlanışı
Kayısılar 1 saat önceden suyun içersinde bekletilir.
Yumuşayınca, parmak uçları ile içleri iyice temizlenir.
Tekrardan bol suyla yıkanır.
Kayısılar temizlendikten sonra tencereye konulur.
Üzerine yeterince şeker ilave edilir.
Biraz su eklenip pişirilir.
Kayısılar servis tabağına alınır.
Üzerine kavrulmuş,ince çekilmiş fındık boca edilip servis edilir.
Bizde bu tatlı nedense ekmekle yenilir..))
Hafif mayhoş tatlıları severlere tavsiye edilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder