MALZEMELER:
500 gr kadar tavuk gögüs eti
1 adet kücük boy sogan
1 su bardagi kadar taze krema
1 silme yemek kasigi un
10-12 adet mantar
1 tablet tavuk bulyon, 300 ml sicak su
karabiber, gerekirse cok az tuz
1 yemek kasigi dolusu tereyagi
YAPILISI:
Eti yikayip ince seritler halinde dograyin. Sogani kücük kücük dograyip tereyaginda hafif pembelesinceye kadar kavurun. Ardindan etleri ekleyip onlari da kavurun. Mantarlari dograyin ve ete ekleyip 2-3 dakika beraber kavurun. Unu koyun ve yine 2-3 dakika kavurun. Bulyonu sicak suyun icinde eritip ete katin kaynayinca kremayi da ekleyin ve bir iki tasim kaynadiktan sonra karabiberini ve cok az tuz atip ocagi kapatin. Sicak olarak servis yapin.Eriste veya patates kizartmasi ile güzel gider!!
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder