Patatesli ve Havuçlu Börek

Günaydınnn :)
Geçen sabah missss gibi kek kokusu demiştim ama börek kokusu da hiç fena sayılmaz değil mi? Yanına da taze demlenmiş çay kokusu mmmmm:) Yemede yanında yat falan yok direk yiyeceğiz:)
Bugün sizlere havucu renk olsun diye kattığım tadından da çok memnun kaldığım bir börek tarifi vereceğim..
Deneyiniz efendim :)

Malzemeler:
3 adet yufka
150 gr. tereyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
İç malzemesi:
2 haşnamış patates
1 havucun rendesi
1 soğan
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:
Öncelikle iç malzemesi için patatesler çatalla ezilir ve havuç rendenin ince kısmı ile rendelenip suyu iyice sıkılır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine patatesler ve havuç ilave edilip biraz daha kavrulur tuzu karabiberi,kırmızı toz biberi de ayarlanıp ocaktan alınır.
Yufkaların arasına sürülmek için tereyağ eritilip soğutulur, süt ve yumurtalar ilave edilip çırpılır.
Yufkaların her biri dört eşit parçaya bölünür ve sütlü sostan sürülüp geniş kısmına iç malzemeden ikişer kaşık serilir, genişce katlanır, dikdörtgen börekcikler elde edilir..
Yağlanmış tepsiye sıralanan böreklerin üzerine kalan yağlı karışım üzerlerine gezdirilip çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler