Selamlar Arkadaşlar,
Bugün farklı bir kekle sizlere merhaba demek istedim..Tadına bakıldığında hoş aroması,dilimlendiğinde hem göze hem mideye hitap eden muhallebisi ile farklı bir kek oldu bu sefer..Tadına bakanlar tarafından en çok merak edilen kısmı muhallebisinin nasıl üzerine döküldüğü oldu..Ne kadar anlattımsa olmadı ve çareyi tünel kapağını gösterip izah etmekte buldum çareyi..Şimdi ise bu kapağın peşine düşmüş durumdalar..Nasıl alırız,bize ödünç verebilir misin??..,veya sen gel bize de yap gibi..
Geçenlerde de farklı bir kalıpla yapıp içersine (tünel kısmına)beyaz ve bitter karışımı çikolata eritip dökmüştüm,nefis oldu demişti annecik,hatta böyle kekleri yapıp durma benim başımı da sıkıntıya sokma diye de serzenişte bulunmuştu..Nedeni ise;tadına bakanlar nasıl yaptı diye anneciğe sorgu sual edince o da cevap veremediğinden sıkılmış olmalı..))Buraya da makinenin azizliğinden fotoğraf ekleyemeyince,tarif yazamayınca da sıkıntı yarattı bana..Bu eklediğim fotolarda yine eskiden yapılmış olup tarifi birebir aynıdır..)
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar..Deneyip tadına bakmak sizlere kalmış..Ellerinize sağlık şimdiden..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
100 gr tereyağ
1 çay bardağı krema
minicik tuz
1 çay bardağı kalem badem
4-5 damla badem esansı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı k.tozu
2 su bardağı un
Tuneli için
1 çay bardağı vişne (dondurulmuş)
1 çay bardağı frenk üzümü (dondurulmuş)
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Benmaride yumurtalar,şeker,badem aroması ve vanilya çırpılır.
Tereyağ eklenip tekrar çırpılıp benmariden alınır.
Krema,tuz eklenip çırpılır.
Bademler eklenip çırpılır.
Un ve k.tozu eklenip çırpılır.
Karışım yağlanmış kalıba dökülüp üzerine tunel kapağı konulur.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra tunel kapağı üzerinden alınıp pasta teline çıkarılır.
Muhallebisi
Blendıra 1 su bardağı su konulup üzerine şeker ve meyveler eklenip çırpılır.
Karışımdan 3 yemek kaşığı alınıp nişasta ile ezilir.
Nişasta meyveli suya eklenip pişirilir.
Kek tekrar kalıba konulup tunel kısmına muhallebi yerleştirilip yaklaşık 1 saat dilimlemeden bekletilir.
İyice soğuduktan sonra servis tabağına alınıp,üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Afiyetler olsun..
Not:Tünel kapağı Nordic Ware'dir arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder