Kudretullah

Sürekli yeni bir şeyler deneme,yeme ve yedirme hevesim var bir türlü frene basamıyorum.Bilmem bu durumda kaç kilo olacağız.Fakat diyorum ya bu blog işini çok sevdim.Blogun başına oturduğum zaman biraz o arkadaşa biraz bu arkadaşa derken çok keyifli bir zaman geçiriyorum.Oysa işim gereği zaten bütün gün bilgisayarlarla haşır neşir olduğumdan eve gelince bırakın bilgisayarın başına oturmayı yanından bile geçmezdim.Şimdi bebeyi bilgisayardan kaldırıp ben oturuyorum bu durum onun tabiki hiç hoşuna gitmiyor bu gidişle bana bir laptop armağan eden olur mu acaba?Mesaj yerine gider inşallah.Bu arada bütün blogcu arkadaşlar birer ikişer tatile çıkıyorlar.Bloglar arası bir sessizlik hakim.Yazı beklerken işte haziran bitti bile.


Bu arada bu tarif de ilk kez denediğim ve sonuçtan çok ama çok memnun kaldığımız bir tarif.Şu sıcaklarda hem hafif,hem de serin serin bir tatlı.Aslında tatlı mı yoksa kek mi demeli bilemedim.


Çünkü altı kek üstü tatlı yani krem karamel.Ama denemenizi şiddetle öneririm.




Malzemeler




Karamel için




  • yarım su bardağı şeker


Krema için





  • 1/2 kg süt


  • 3 yemek kaşığı şeker


  • 4 yumurta


  • vanilya


  • limon kabuğu rendesi


Kek için





  • 3 yumurta


  • 1.5 su bardağı un


  • 1 su bardağı şeker


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı sıvıyağ


  • 1 paket kabartma tozu


  • vanilya


  • limon kabuğu rendesi


Yapılışı





  1. Karamel için bir tencereye şekeri koyup kısık ateşte eritin ama dikkat edin fazla karartmayın çünkü ateşten indirdikten sonra da birazcık kararıyor o zaman karamel acı bir tat alıyor.


  2. Hazırlanan karameli normal bir kek kalıbının tabanına dökün (kalıbın normal olmasından kasıt teflon ya da normal bildiğiniz kek kalıplarından olması yani şu silikonlardan falan değil


  3. Krema için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice bir karıştırın


  4. Hazırlanan kremayı da kalıba karamelin üzerine dökün


  5. Daha sonra kek için bütün malzemeleri normal bildiğiniz kek hamurunu hazırladığınız biçimde mikserle karıştırın.(yani önce yumurta ve şekeri sonra diğer sıvıları en son katı malzemeleri çırpın)


  6. Hazırlanan kek hamurunu da kalıba kremanın üzerine dökün.


  7. Sonra kalıbınızı büyük bir tepsiye oturtun ve tepsiye kalıbın yarısına gelecek kadar su koyun.Bu pişirme yöntemi kremanın pişmesi için aynı krem karameli pişirdiğimiz gibi


  8. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında (ben 45 dakika kadar pişirdim herkes kendi fırınının pişirme ayarını bilir)pişirin


  9. Aynen keki pişirdiğinizde kontrol ettiğiniz gibi kontrol edin kek piştiğinde fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.Sonra buzdolabına koyup bir gece de toparlanması için izin verin.Ertesi gün kalıptan çıkarıp soğuk olarak servis edin.


Bu öyle bir mucize ki hazırladığınız malzemeleri kalıba döktüğünüzde hepsi birbirine karışıyor eyvah diyorsunuz.Fakat piştiğinde hokus pokus bu şekilde hepsi birbirinden ayrılmış ayrı ayrı katmanlar halinde pişmiş nefis bir tatlı olarak huzurunuza çıkıyor.



Afiyet olsun



Bu tarifi kekevi.com dan aldım oraya da bakabilirsiniz



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler