Kıymalı Bamya Yemeği


Merhaba..
Tamda mevsimindeyken, bamya yemeği tarifi vermemek olmazdı..Daha önceden kendi bahçemizden hasat ettiğimiz bamyalar ile etli bamyayı paylaşmıştım. Bugün yine babamın Kastamonu' dan getirdiği bamyalarla kıymalı bamyayı paylaşacağım sizerle...
Salyalanmaması için ne yapmak lazım tarifin içinde yazdım sizler için :)
Buyrun..

Malzemeler:
500 gr. taze bamya
1 adet soğan
1 adet domates
100 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet limon
Tuz
Sıcak su

Yapılışı:
Bamyaların tepesi dikkatlice soyulup temizlenir. Salyalanmaması için dikkatlice kesilmelidir.
Kesilen bamyalar limonlu suya alınır. Sonrasında yıkanıp bir kenarda bekletilir.
Ayıklanan bamyalar bir litre kadar sıcak ve limonlu suda 2-3 dk. harlı ateşte haşlanır. Bu yöntem sayesinde bamyalarınız salyalanmayacaktır.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar, sıvıyağ ve tuz ile pembeleştirilir, üzerine kıyma alınıp kavrulur. Sonra sırası ile küp doğranmış domatesler ve salça eklenir. En son bamya eklenip bir kaç kez çevrildikten sonra sıcak suyu ve çeyrek limonun suyu verilip tuzu kontrol edilir, pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler