2 yumurta
1 cay bardagi hafif ilik su
2 su bardagi tepeleme un
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi siviyag
Ici icin:
150 gr kadar kiyma
1 adet kurusogan
2 yemek kasigi su
tuz ve karabibet
Ayrica:
1 kase yogurt
1-2 dis sarmisak
1 yemek kasigi tereyagi
kirmizibiber,tuz
YAPILISI:
Hamur malzemelerinden bir hamur yogurun.Kulak memesinden cok daha sert bir hamur olmasi lazim.(6-7 dak. kadar yogurun) Hamuru üzeri örtülü olarak 20 dakika kadar dinlendirin.Diger tarafta sogani rendeleyin ve icine kiymayi,iki kasik suyu,tuz ve karabiberi katip karistirin. Sonra,hamuru hazir yufkadan biraz daha kalinlikta acin.Karelere kesip üzerlerine kiymali harctan koyup, resimde görüldügü gibi veya istediginiz sekil verin.Büyükce bir tencereye su koyup kaynatin.Su kaynadiktan sonra tuz ve bir,iki kasik siviyag koyun.Mantilarin hepsini birlikte tencereye koyup,15-20 dakika kadar pisirin.Tel süzgecle alip servis tabagina koyun.Bir tavada tereyagini kirmizi biberle birlikte kizdirin.Yogurda, dövülmüs sarmisak ve tuzu koyup hafif cirpin.Servis tabagindaki mantilarin üzerine yogurdu ve onun üzerine de tereyagini döküp servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder