İftiharla Sunuyorum; Yaban Mersinli, Çikolatalı Cheesecake

Merhabalar?
Nasılsınız dostlar?
Herkese gönülden selam ederim, hayırlı günler/geceler dilerim..
Dirliğiniz, dirayetiniz, bereketiniz eksik olmasın derim...
Hayatın bizler için özveriyle hazırlanmış birbirinden değişik yanlarını görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz değil mi?
Huzur bulabiliyormuyuz? Yada huzur nedir? Huzur kelimesinden anladığımız nedir? Kimi parası ile huzurludur, kimi köpeği ile, kimi evinde, kimi sevdiği ile.. Hepimiz için ayrı ayrı anlamlarda huzur.. Size uygun olanı hangisi?
Bence en temelde yatan huzur şu ki; mutlu aile= mutlu ev .. Annem her zaman insan evinde mutlu ise her yerde mutlu olmasını başarır diye öğütler.. Haklı da..
İnsan evindeki sıcaklığı, eşinin/çocuğunun/annesinin/babasının bir sıcak gülümsemesini, bir tabak çorbanın verdiği doyumsuzluğu nerede bulabilir? Ev yapımı olan herşeye sevgi katarız diyoruz ya, bu da çok doğru ve bu yüzden evde yapılan herşey daha lezzetli, daha bereketli..Ben her zaman düşünürüm vitrinde duran pastaları veya yemekleri izlerken, acaba bu mübarekleri hazırlayan zatı muhteremler nasıl bir ruh hali içindedirler diye? Zira evde annemiz dertli de olsa mutludur, bizlerde öyle olmaya gayret ediyoruz hatta farkında olmadan öyle oluyoruz da:)
Sözün özü, birbirinize, ailenize dolayısı ile evinize iyi bakın, ona özen gösterin...
Evimiz herşeyimiz..
ve bu kada sözün üzerine sizlerle ev yapımlarımın en özentili olanlarından bir parça sunmak istiyorum..
Başlıkta olduğu gibi iftiharla sunuyorum çünkü, cheesecake konusunda başarısızlığıı yendiğimi düşünüyorum.. Ne dersiniz..
Yapımda bilmeden olsa emeği geçen, müthiş anlatımı ile beni şevklendiren tabanda bisküvi yerine kendi yaptığımı kullanmamı tavsiye eden Sevgili Cafe Fernando Cenk Bey' e, Kremasını kullandığım Mine Ablama, malzeme alan babama, pişiren fırınımıza ve herkese teşekkür ediyorum..
ve tarifimi Sevgili Cafemis' in etkinliğine yolluyorum:)

Malzemeler:
Taban İçin:
1 su bardağı un
40 gr. (1/4 su bardağı) kabuksuz badem
Minicik Tuz
1/4 su bardağı şeker
75 gr. soğuk tereyağı
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Kreması için:
400 gr. labne peyniri
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım paket Kabartma Tozu
4 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı yaban mersini
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1 pk. kremşanti+1 çaybardağı süt
Yaban Mersini
Toz Fıstık
Çilekli damla çikolata

Yapılışı:
Öncelikle taban için;
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip hazırda bekletilir.
bademler robotta un gibi çekilir..
Üzerine, un, şeker, tuz ve hindistan cevizi eklenip, robotta bir iki tur çevrilir..
Küp küp doğranmış soğuk tereyağı ilave edilip, içinde mini mini parçalar halinde gözükene kadar robotta çevrilir..
En son yumurta sarısı eklenip karışım bıçakla sürülecek kıvama gelene kadar robottan geçirilir..

Karışım kelepçeli kalıbın içine döşenip önceden ısıtılmı 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir, fırından çıkarılıp soğutulur.
Kreması için; yumurta ve şekerler iyice çırpılıp, üzerine süzme yoğurt ve labne peynirleri eklenir..
Cafe Fernando'nun tavsiyesi; labne peynirlerini 5-6 kat kağıt havlu döşeli bir süzgeçte 30 dakika bekletmeniz..Peynirleri kağıttan yavaşça çekince kağıtta yapışmıyor ve altta kalan kağıtlar sırılsıkam oluyor.. Suyunu harcımıza karıştırmamak için bu işlem harika..
En son kabartma tozu ve mısır nişastası da eklenip iyice karıştıralan harca yaban mersinleri ve çikolatalar da ilave edilip harmanlanır ve soğumuş olan tabanın üzerine dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk. kapağı açılmadan pişirilir..
Pişen cheesecake oda sıcaklığında soğutulup krem şanti ve diğer malzemelerle zevke göre süslenir ve en az 8 saat buzdolabında dinlendirilip, dilimlenerek servis edilir..

Afiyet Bal Şeker Olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler