Mercimek köftesi neredeyse yapıldığı gün bitti tekrarı için ısrar çok ama acık özlesinler diye nazlanmaktayım.
Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 125 gr margarin
- salça
- 1 demet yeşil soğan
- maydanoz
- tuz
- limon
- zeytinyağı
- istediğiniz her çeşit baharat
Ayıklanıp yıkanan mercimek üzerine çıkacak kadar su ile haşlanır.Ocaktan alınır alınmaz ayıklanan bulgur üzerine konulup kapağı kapatılır.
Diğer tarafta çok küçük doğranan kuru soğan yağ ile öldürülür içine biraz salça konulup salça ile çok az daha kavrulur.Bu arada demlenen ve şişen bulgurlu mercimek iyice karıştırılır.(bulgur diri kaldıysa biraz sıcak su ilavesi ile biraz daha şişmesini bekleyebilirsiniz).Daha sonra küçük küçük doğradığınız maydanoz,taze soğan,baharatlar (ben biraz karabiber,kırmızı biber.kuru nane koydum)konulup istediğiniz ölçüde limon ve zeytinyağı ilavesi ile iyice harmanlanıp şekil verilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder