Mozaik Pasta

Yazmayalı 2 hafta olmuş.Ama bana daha uzun geldi açıkçası.Gerçi arkadaşlarımı ziyaret ediyorum ama kendim yazamıyordum.Nihayet şeytanın bacağını kırdım.Bu tarifimi de Pembe Tatlar arkadaşımın "Bisküvili Pastalar" etkinliğine gönderiyorum.Aslında çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı biz ev halkı çok seviyoruz ve ben de sıkça yapıyorum.Hatta bazen abartıp çok fazla yapıyorum da çocuklar baston tatlısı diye alay ediyorlar.Çünkü ben bu tatlıyı folyonun üzerine döküp piramit şekli verdikten sonra deepfreze koyuyorum baston adı da tatlının uzun olmasından kaynaklanıyor.

Bu arada şu GDO tartışmaları beni çok korkutuyor.Ne tarafa dönseniz hangi besine baksanız bu konu ile bir ilintisi var.Bu da beni korkutuyor herşeyi mevsiminde alıp yemeye çalışıyorum ama domates ve salatalık ne olursa olsun babanga tarafından kışın da tüm karşı çıkmalarıma rağmen masada yerini alıyor.Çocukları bu yaratık besinlerden nasıl koruyacağız bilemiyorum.

Allahtan sütümüzü güvenle alabildiğimiz bir Aysun'umuz var,yoğurdumuzu da kendimiz mayalıyoruz.Ama geri kalanlar....


Malzemeler






  • 3 paket petibör bisküvi



  • 1 su bardağı süt



  • 100 gr kadar tereyağ



  • 1 su bardağı şeker



  • 4 çorba kaşığı kakao



  • 1 muz



  • biraz ceviz yada fındık (bence ceviz daha çok yakışıyor)



  • 1 paket krema



Yapılışı




Yağı çok kızdırıp yakmadan sadece eritin .geniş bir kapta kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün diğer malzemeleri ve doğradığınız muzu da ilave edip karıştırın ve tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün.Folyoyu kenarlarından bitiştirerek piramit şekli verin ve deepfrezde sertleşene kadar tutun.Sonra da afiyetle yiyin



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler