MALZEMELER::::::::
1 bardak irmik
1 bardak şeker1.5 bardak sıcak su
1 paket çamfıstığı
1 bardak yağ-tyağ
irmiği ve fıstıkları beraberce kavuralım.fıstıkların rengi değişince içine yağı ekleyelim.ayrı bir kapta sıcak su içinde şekeri eritelim.sulu karışımı helvaya dökelim.(bu işlem sırasında helva ve sıcak su ellerinize sıçrayabilir o yüzden azar azar ve çok dikkatli yapılması gereken bir işlemdir.)helvayı karıştıralım ve altı kısık olarak suyunu çekene kadar pişirelim.su tamamen çekilince ocağı kapatalım üzerine temiz bir bez kapatalım .her 10 15 dak.da bir olarak helvamızın irmiklerini ezmemek kaydıyla karıştıralım.bu arada karıştırma işlemi toplamda 3 kez olsa yeterlidir.
ARASININ MUHALLEBİSİ::::::::::::
YARIM LİTRE SÜT
YARIM BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK UN
YARIM KASE TYAĞ
1 PK KREMŞANTİ
YARIM BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK UN
YARIM KASE TYAĞ
1 PK KREMŞANTİ
PİŞEN MUHALLEBİMİZİN İÇİNE 1 PK KREMŞANTİ DÖKELİM VE 5 DAKİKA ÇIRPALIM.
kaselere irmik helvamızı koyalım.ortasınada krema kıvamında muhallebimizi koyalım....oh nefis oluyor kesinlikle tavsiye ederim.)sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder