Merhabalar,
Tekrardan tüm arkadaşların ve dostların ramazan bayramını kutluyorum..
Çayın veya kahvenin yanında ikram edebileceğiniz nefis kurabiyeleri paylaşmak istedim sizlerle..
Hem hafif,hem fındıklı hem de kayısı aromalı oluşları, tadına bakanların çok hoşlarına gitti..Sizlerde deneyecekseniz,mutlaka fındıklarınızı taze kavurup deneyiniz.O zaman fındığın o nefis tadını daha yoğun hissedeceksiniz..
Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı şeker (125 gr)
minicik tuz
3-4 damla limon esansı
300 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı kavrulmui iri çekilmiş fındık
1 yumurta
Tepesi için; 2 adet olgun şeftali ezilip,1 yemek kaşığı şekerle
3-4 dk pişirilip soğutulur.
100 gr kuvertür(kurabiyeler piştikten sonra batırmak için)
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz ve limon aroması kaşıkla krema olana dek karıştırılır.
Fındık,un ve karbonat eklenip tekrar karıştırılmaya devam edilir.
Son olarak çırpılmış yumurta eklenip karıştırılıp,elle toparlanır.
Hamurdan 2 adet rulo yapılıp buzdolabında 20 dk bekletilir.
Rulolar bir parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.
Her bir parçanın ortasına,işaret parmağı bastırılıp çukur oluşturulur.
Çukurların içlerine şeftali marmeladı konulup,175 c de ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra,eritilmiş çikolataya batırılıp telin üzerine alınır.
Çay-kahve yanında ikram edilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder