SİZE BAYILICAĞINIZ BİR TARİF VERECEĞİM....EN GÜZEL YANIDA BENİM GİBİ YUMURTANIN ÇİĞ OLDUĞU TARİFLERE UZAK BAKANLAR İÇİN OLMASI ..YANİ YUMURTACIKLARI PİŞİREREK YAPILANI.TADIDA SÜPERRRRRRRRR
2 PAKET SÜTLÜ KALİTELİ ÇİKOLATA
1 PAKET BİTTER KALİTELİ ÇİKOLATA
1 BARDAK SÜT
1YK ŞEKER
4 YUMURTA AKI
2 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI:
1 BARDAK SÜT VE 3YK ŞEKERİ KAYNAMA NOKTASINA GELENE KADAR ISIT-SAKIN KAYNATMA----
ISINAN ŞEKERLİ SÜTE YUMURTA SARILARINI TEKER TEKER VE AZICIK AZICIK EKLE Kİ YUMURTA SARILARI BİR ANDA PİŞMESİN.TÜM SARILAR EKLENİNCEDE ÇIRPICIYLA İYİCE ÇIRP.
BENMARİ VEYA MİKRODALGA İLE ÇİKOLATALARI ERİT VE SARILARIN OLDUĞU KARIŞIMA EKLE.YİNE İYİCE ÇIRP.
AYRI KAPTA YUMURTA AKLARINI BENMARI USULÜ ISIT.ATEŞ ÇOK KISIK OLSUN KAŞIKLA DEVAMLI KARIŞTIR TAM PİŞMEDEN YANİ PARMAĞININ DAYANACAK SEVİYEDE OLDUĞU ZAMAN İYİCE AKLARI ÇIRP.KAR HALİNE GETİR.
AKLARI VE SARILARI KARIŞTIR .TÜM KARIŞIM TEK RENK OLSUN.
SON OLARAK ÇIRPICIYLA 5 DAKİKA ÇIRP.
ARTIK KAPLARA PAY EDEBİLİRİZ.YALNIZ MUS ŞOKOLA AĞIR BİR TATLI OLDUĞUNDAK KÜÇÜK KAPLARA KOYMANIZDA FAYDA VAR .GERÇİ BU TARİFİM DİĞER MUS ŞOKOLALARA NAZARAN DAHA HAFİF.KREMA OLMAMASI BİR ARTI
AFİYET ŞİFA OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder