Şu soğuyan havalarda içinizi ısıtacak cinsten sarımsaklı bir tat arıyorsanız bu tarif size göre.
Malzemeler
- 2 adet tavuk butu
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- karabiber,tuz,kırmızı toz biber
Yapılışı
İyice yıkadığım butları düdüklü tencerede 1 adet bütün soğanı da koyarak su ve biraz tuz ilavesi ile haşladım.İçinden tavukları ve soğanı aldıktan sonra tavuk suyumu ince tel süzgeçten süzdüm.Tavuk etlerimi didikledim.Tencerede bir kaşık tereyağ ile unu yakmadan kokusu çıkana kadar kavurdum.Unların topaklanmaması için karıştırarak tavuk suyumu yavaş yavaş ilave edip çorbamı kaynattım.Bu arada bir kasede yine iyice karıştırarak hazırladığım yumurta sarısı iyice dövülmüş sarımsak ve sirkeyi içine çorbamdan bir iki kepçe koyarak çorbanın sıcaklığına getirerek iyice açtım ve azar azar karıştıra karıştıra çorbaya ilave ettim.Didiklediğim tavuk etlerini de koyduktan sonra bir iki taşım kaynatıp ocağın altını söndürdüm.
Servis yaparken üzerine kırmızı biberli yağ gezdirdim.Çok da iyi ettim.Afiyetle içtik.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın afiyet olsun ..........................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder