Sonunda Yaptım :)
Evet bende etimek tatlısı yaptımm :) Babamın çocukluğunun bir numarası bu tatlı:) 60lı yılların sonu ila 70lerin başında çocuk olanlar bilirlermiş, İstanbulun en yaşanası zamanlarında balık ekmek kokusu, turşu suyundaki lezzet, nohut pilavın doyulmazlığı..İnsanların zorluklarını güzellikleri ile örtmeyi başardığı o yıllarda bir de ekmek tatlısı varmış:) Babannem kapı önü sohbetlerindeyken bir tatlı yapıver diyecek ablası olmayan babam ekmekleri güneşte kurutup üzerine şerbet dökermiş mevsime uygun meyvelei de üzerine doğrayıp afiyetle yermiş:) Değme tatlılara değişmez o lezzeti, tabii aşırıya kaçtığında poposuna yediği terlikleri de:)
Bu nostaljik havayı yaşayamasamda onun bu hatıraları tasvir yeteneğimi kuvvetlendirdi, hep hayal et şimdi diye başlardı bende kurmaya başlardım, eski filmlerdeki gibi renkler net değil sanırdım ne saçma:) Onun böyle hayal et demeleri benim de kurmaya başlamalarım ilerleyen yaşamımda çok işime yaradı:) Sağolsun babacığım :) Bunları yazarken aklımdan Nuray Ablam geçiyor, sen gibi Beylerbeyi çocuğu değil ki babam ablacım, o karşıda Şişli de Levent' de Ömercik gibi gezermiş:) Keza annem de öyle:) Çeliktepenin tahta evlerinde geçimiş çocukluğunu, hatta kapısı olupta balkonu olmayan yerden düşmüş de iki yaşından beri gözlüklü yavrucağım anacığım:) Sardunyalar arasında dedikodu kazanlarında kaynadık der hep:)
Hayat kızların giydiği beyaz dantelli çoraplar, oğlanların oynadığı mahalle arası futbolu, annelerin merdivende oturup yaptığı sohbet, babaların kese kağıtlarına doldurulmuş manav alışverişi ve yaşlıların dinlediği "ajans" tan ibaret, sade belki biraz fakir ama mutlu:)
Bir gözünüzü kapatın misketi güneşe doğru tutun açık gözünüzle misketin göbeğine bakın :) Hayat bu kadar güzel işte:)
Bir tatlı yaptım yaşamadığım yıllara nasıl da götürdü beni :) Dağılmayalım tatlımıza bakalım :)
Malzemeler:
1 paket etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 pk. muzlu creme ole-500 ml. süt
2 adet muz
Damla çikolata
Üzerine:
1 pk. sade kremşanti-1 su bardağı süt
Pasta şekerleri
Yapılışı:
Öncelikle su ve şeker kaynatılıp bekletilir.
Etimekler uygun bir tepsiye sıralanıp üzerlerine sıcak şerbet dökülür, soğumaya bırakılır.
Soğduktan sonra cremole tarifine göre hazırlanır, etimeklerin üzerine ince bir kat sürülür, üzerine muz dilimleri le çikolata serpilir kalan crem ole ile sıvanır.
En üste çırpılmış şanti sürülüp zevke göre süslenir ve birkaç saat soğutulduktan sonra servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder