REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR,DOSTLAR,ZİYARETÇİLER..
Pastayı pişirip anneciğin arkadaşına göndermiştim..O kadar çok sevilmiş ki pasta, hemen tarifini istemişler..Tarifini chefkoch'dan alıp bir taraflara atmışım..Aslın da sıklıkla yapmış olduğum krümel tortenin aynısı..Sadece içersinde pişmiş puding var..Ben vişneli yapıcaktım aslında, fakat Mersin'den 2 kasa şeftali gelince, aklıma bu tarif geldi..
Önce pudingi pişirip kaseye minicik alıp içersine şeftali ekleyip anneciğe tattırdım..Puding sevmeyen annecik bile bu nasıl lezzetli bir şeydir dedi..O zaman içersine şeftali eklersem güzel olacağını düşündüm..
Asıl sır,2 farklı pudingi karıştırmamdan kaynaklanmış olsa gerek..Mutafağ girince, ordan burdan derken çok farklı lezzetleri yakalamış oluyorum..Doğaçlama konusunda sanırım usta oldum..))
Biraz önce gelen bir mailde, krümel tortemin (2008 tarihli) bir site de yayımlanmış olduğunun haberini veriyordu..Sanırım bu tür hırsızlıkların önüne geçilemiyor,geçilemeyecekte..Çok yazık!
Sizlerde farklı pudingleri birbirine karıştırıp,farklı meyvelerle lezzetli doğaçlamalar yapabilirsiniz..Eminim çok memnun kalacaksınız..
İyi denemeler arkadaşlar..Lezzetiniz eksilmesin!
Malzemeler
200 gr tereyağ
minicik tuz
1 yumurta
175 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı badem tozu (ince çekilmiş badem)
(badem tozunu eklemek zorunda değilsiniz.zaten tarifte de yoktu.ben kendim içine ve üzerine ekledim.)
2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapılacak)
1 paket kabartma tozu
tepesi için kalem badem..(siz yaprak badem veya sade yapabilirsiniz)
Ara dolgusu
1 paket dr.oetker vanilyalı puding
1 paket dr.oetker h.cevizli puding
(ben %30 daha fazla olan paketini almıştım.vanilyalı puding normal paketinde idi)
1 lt süt + 1/2 çay bardağı süt
5 adet olgun şeftali
Hazırlanışı
Önce pudingler birbirine karıştırılıp sütü ilave edilip pişirilir.
Şeftalilerin kabukları soyulup dilimlenip pudingin içersine atılıp karıştırılıp ılınması beklenir.
Hamur için verilen tüm malzeme birbirine karıştırılıp yoğrulur.
Hamurdan büyük bir parça tepesi için ayrılır.
Kalan parça da yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına döşenir.
(ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.)
Üzerine puding dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Diğer ayrılan hamur da minicik minicik kopartılıp pudingin üzerine serpiştirilir.
Tepesine de bademler ekilip 175 c de yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder