PORTAKALLI KREMA

Yine uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Sizlerle deneyip begendigimiz bir tarifi paylasmak istiyorum. Belki sizler de deneyip begenirsiniz.

Malzemeler:
2 adet portakal
30 gr pudra sekeri (yaklasik bir corba kasigi kadar)
2 adet yumurta sarisi (cok taze olacak)
100 ml taze krema

ayrica
1 adet portakal
1 corba kasigi pudra sekeri
1 corba kasigi badem dilimleri

Yapilisi:
1 adet portakalin kabuklarini rendeleyin ve bunu ve diger portakalin suyunu sıkın (yaklasik 100 ml kadar olacak). Portakalin suyu, rendelenmis kabuklar ve pudra sekerini yumurta sarilari ile birlikte cam veya kalin olmayan celik bir kaba koyup karistirin.
Bu kabi ici sicak su dolu, ondan daha ufak bir tencerenin üzerine yerlestirip mikserle veya el cirpicisi ile cirpin (burada suyun karisima degmemesine dikkat edin, ocagin da kisik olmasi gerekli). Krem iyice koyulasana kadar devamli mikserle cirpin. Sogumaya birakin. Diger tarafta kremayi da koyulasana kadar cirpin. Portakalli krema ile cirptiginiz taze kremayi birbirine karistirin.
Kalan bir portakali soyup dilimlerin üzerindeki zarlarini da cikartip her dilimi uzunlamasina ikiye kesin ve üzerlerine pudra sekerini serpin. Böylece yarim saat kadar bekletin. Servis icin cam kase veya su bardaklarinin altina portakal dilimlerini, onun üzerine kremayi ve tekrar portakal dilim dilimlerini yerlestirin. En üste de önceden hafif kavurdugunuz badem dilimlerini serpip süsleyin. Bir kac saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
Not: Bu malzamelerden iki su bardagi kadar cikti, bunu belirtmek isterim!

AFIYET OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler