Pırasalı,Lor Peynirli Pita Ekmeği


Güzel ve mutlu akşamlar dilerim.Umarım herkes mutlu ve sağlıklıdır.


Hamur işi severmisiniz bilmiyorum ama ben bu aralar nedense hamur işlerine takılmış durumdayım.Ev halkı da durumdan memnun olunca,tam gaz devam ediyoruz yola.Bu tarifi daha doğrusu hamurun tarifi MSA'da katıldığım Nutella etkinliğinde yapmıştık.Aynı hamuru bu sefer ben iç malzemesini değiştirerek yaptım.Vallahi çok güzel oldu.Sizler iç malzemesi olarak farklı şeyler kullanabilirsiniz.


Malzemeler

1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
20 gr.Soda
1 çay kaşığı Tuz
30 gr.tereyağı
1 su bardağı Süt
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
3-4 adet pırasa
Lor peyniri
Doğranmış domates
tuz,karabiber
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Pırasalar ayıklanıp,yıkandıktan sonra ince ince doğranır.Sıvıyağ ile bir miktar sotelenir.İçerisine doğranmış domates ilave edilir.Domatesler,biraz yumuşadıktan sonra lor peyniri ilave edilip,tuz ve karabiber konulup iyice karıştırılır.
Diğer tarafta hamur malzemeleri iyice karıştırılıp,un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.30 dakika kadar dinlendirilen hamur,mandalina büyüklüğünde bezelere bölünür.
Hafif unlanarak,pasta tabağı büyüklüğünde,merdane ile açılarak,iç malzemesinden konulur ve yarım ay şeklinde katlanır.Yapışmaz bir tavada,1 kaşık sıvıyağ eşliğinde,kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.Arzu edilirse pişen ekmeklerin üzerine sıcakken bir miktar tereyağ sürülür.



Eh tarif benden yapması sizden.


Sağlık ve mutlu bir hafta dilerim.Yüreğinizden sevgiyi hiç eksiltmeyin........

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler