Ricotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye


Merhabalar sevgili dostlar :)
Soğuk ve yağışlı bir akşam üzerinden selamlar herkese :)
Dün ve bugün blogla çok fazla ilgilenemedim, kardeşim 18 yaşına girer girmez ehliyet için başvurdu, dolayısı ile raporlar, başvurular falan bana yıkıldı:) İki gündür hastaneden rapor, vailikten ikametgah, savcılıktan sicil kaydı felan derken dolandık durduk.. Çok şükür Trabzonda yazdırdık, Temmuz ayında sınavlara girecek, ehliyetini alacak hayırlısı ile:) Heyecanını görmek beni çok mutlu etti:) Bu uğraşlarım için yeni bir fotoğraf makinesi sözü de aldım:)) Boşa çalışmadım yani:)) Şaka bir yana elime doğan bu çocuk ne gün bu kadar büyüdü şaşıyorum.. Boyu bizi aştı maşallah.. Seneye de askerlik muayenesi olacak ayy bide askere gidecek...
Bu kadar kardeşimden bahsetmişken yemeye doyamadığı bu kurabiyeleri paylaşayım istedim sizlele:)
Sevgili Aybike Abla'dan aldığım bu tarif, aslında İzgün Abla'nın mış:)) Her iki kıymetli ablama da teşekkür ediyorum, tarifimi zevkle paylaşıyorum :)

Malzemeler:
250 gr. ricotta peyniri
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
2 su bardağı un
üzerine:
fındık kırığı

Yapılışı:
Karıştırma kabına ricotta peyniri, şeker, zeytinyağı ve yumurta eklenip malzemeler iyice birbirine yedirilir..
Karbonat limon suyunda kabartılarak karışıma eklenir ve en son unu eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir..
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır, fındığa batırılır ve yağlı kağıt döşeli tepsiye sıralanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler