Saray Helvası





















Bu hafta sonunun son postunu,bir tatlı ile kapatmak istedim.Tarifimiz tatlı olsun ki hafta sonumuz da tatlı olsun.Bu hafta sonu çoğu evde heyecan tavan yapıyor.İçinde olanlar biliyor.Olmayanların da bilgisi olsun,bu pazar YGS sınavı var.Allah bütün çocukların yardımcısı olsun.Herbirinin emekleri yerini bulsun.Benim de bebem bu sınavın heyecanını yaşayanlardan.Hayırlısı ile pazar gününü bekliyoruz.Dualarınızı eksik etmeyin.


Tarifimize gelince çok hafif ve pratik.Hani akşama canınız istedi hadi deyince olacak bir tarif.Biz çok beğendik,yapmak isterseniz işte tarif.
Malzemeler



  • 2 su bardağı un


  • 1 su bardağı pudra şekeri


  • 125 gr margarin


  • 1 paket vanilya


Yapılışı



Tencereye koyduğunuz unu ,karartmadan,pembeleştirmeden sürekli karıştırarak ,kokusu çıkana kadar kavurun.Ama asla rengi dönecek kadar değil.Çünkü unun renginin dönmemesi gerekiyor.Ocaktan aldıktan sonra içine pudra şekerini ve vanilyayı koyup iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.



Diğer tarafta kızdırmadan,sadece erittiğiniz margarini,soğuyan unun içine ilave edip,iyice karıştırın.Tabanını yağladığınız bir borcama bu karışımınızı boşaltıp iyice bastırarak düzeltin.Soğumadan dilimleyin bir süre dolapta bekletip nazikçe dilimleri borcamdan alıp servis edin.



Herkese keyifli ve mutlu hafta sonları dilerim.Bütün çocuklarımıza da Allahtan zihin açıklığı ve başarı dilerim.Sevgiyle kalın..................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler