Pudding - Pfirsichtorte / Şeftalili Pudingli Tart

Şeftaliler,geçtiğimiz hafta Mersin'den gelmişti.Üst üste 2 kasa gelince,bir kısmı reçel,bir kısmı eşe dosta,bir kısmı ise gördüğünüz gibi tart-kek-
kurabiye için kullanıldı..Şeftaliler öyle suluydular ki,dilimlerken çok zorlanmıştım..Direk dalından kopartılmış,tamamen doğal mahsül olunca
böyle oluyor demek..)

Ayrıca,bu nefis tartın kreması tamamen doğaçlama olup,apartman
komşumuzun günü için yapılmıştır..Almanya'da ki arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum..

İlla tart yapmanız gerekli değil..Bu kremayla çok farklı süpriz tatlılar hazırlayabilirsiniz..Özellikle Rhaberber(Işgın)kuchen ve tortelerin yanına çok yakışıyor..Hatta yoğun çikolatalı keklerin yanında da rahatlıkla krema niyetine ikram edebilirsiniz..Veya;sizlerin değişik fikirlerinizle buluşturabilirsiniz..)

Sevgiyle ve mutlulukla kalınız.!
Şeftalili Tart
Tart tabanı için malzemeler
3 yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 yemek kaşığı tepeleme haşhaş(mohn)
1 su bardağı un

Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz,limon kabukları köpük olana dek 3-5 dk çırpılır.

Unu ilave edilip, tekrar çırpılıp, kelepçeli kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 C de yaklaşık 20 dk pişirilip soğutulur.
Şeftalili Tart
Üzeri için
2 paket karamelli pişmeyen puding üzerindeki tarife göre hazırlanır.

İçersine 1 paket (250 gr) mascorpone,süzme yoğurt(250 gr),1 paket labne,
1 su bardağı şeker,1 kutu krema (250)eklenip çırpılır.

1 paket tart jöle 2 yemek kaşığı şeker,1 çay bardağı su ile
benmaride eritilip karışıma eklenip iyice çırpılır.

Tart tabanı kelepçe içersine yerleştirilip,üzerine kreması dökülüp,20 dk
buzdolabında bekletilir.

Not:Kremanın içersine konulan tart jöle yerine,yaprak veya
toz jöle de kullanmanız mümkündür..Bilgilerinize.!

Şeftalili Tart
Tepesi için
7-8 adet şeftalinin kabukları soyulup dilimlenir.

2 paket tart jöle,şeftali suyu ile üzerindeki tarife göre pişirilir.

Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp,kaşık değmeden karıştırılır.

Son olarak karışım nazik bir şekilde kremanın üzerine yayılıp,
tekrar buzdolabına konulur.

Şeftalili karışım biraz soğuduktan sonra,tepesine fıstık serpiştirilir.
1
AFİYETLER OLSUN SİZLERE!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler