Ustalara yaptığım nefis bol çikolatalı,armutlu,bademli pastamı sizlerle paylaşmak istiyorum..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker (200 gr)
125 gr sıvı yağ
1 paket vanilya
5-6 damla portakal aroması
minicik tuz
3 adet iri yumuşak armut
1 çay bardağı kalem badem (siz iri kırılmışını kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
100 gr çikolata
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
Tepesi için
175 gr benmaride eritilmiş sütlü çikolata
1 çay bardağı tavada çevrilmiş file badem
Hazırlanışı
Un,kakao,kabartma tozu elenip bekletilir.
Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya 3 dk çırpılır.
Süt,portakal aroması ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
Badem eklenip çırpılır.
Armutların kabukları soyulup, irice kesilip eklenip çırpılır.
Unlu karışım 3 seferde eklenip düşük ayarda çırpılıp bırakılır.
Karışım yağlanmış düz kelepçeli kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulur.
Çikolata iri dilimlenip aralıklı olarak hamurun üzerine gelişi güzel bastırılır.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Pasta telin üzerine alınıp havalandırılır.
Eritilmiş çikolata üzerine dökülüp,bademlerle süslenir..
Afiyet olsun!
Not:Kalıbım Zenker marka ve burada farklı yerlerde satıldığını görmüştüm..Bilgilerinize!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder