Schokoladen Birnen Kuchen mit Mandel / Bademli Armutlu Çikolatalı Pasta

Ustalara yaptığım nefis bol çikolatalı,armutlu,bademli pastamı sizlerle paylaşmak istiyorum..
Çikolatalı Armutlu Pasta

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker (200 gr)
125 gr sıvı yağ
1 paket vanilya
5-6 damla portakal aroması
minicik tuz
3 adet iri yumuşak armut
1 çay bardağı kalem badem (siz iri kırılmışını kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
100 gr çikolata
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri

Tepesi için
175 gr benmaride eritilmiş sütlü çikolata
1 çay bardağı tavada çevrilmiş file badem

Çikolatalı Armutlu Pasta

Hazırlanışı
Un,kakao,kabartma tozu elenip bekletilir.

Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya 3 dk çırpılır.

Süt,portakal aroması ve sıvı yağ eklenip çırpılır.

Badem eklenip çırpılır.

Armutların kabukları soyulup, irice kesilip eklenip çırpılır.

Unlu karışım 3 seferde eklenip düşük ayarda çırpılıp bırakılır.

Karışım yağlanmış düz kelepçeli kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulur.

Çikolata iri dilimlenip aralıklı olarak hamurun üzerine gelişi güzel bastırılır.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Çikolatalı Armutlu Pasta
Pasta telin üzerine alınıp havalandırılır.

Eritilmiş çikolata üzerine dökülüp,bademlerle süslenir..

Afiyet olsun!


Not:Kalıbım Zenker marka ve burada farklı yerlerde satıldığını görmüştüm..Bilgilerinize!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler