Şeftalili Kremalı Kup
Günaydın!
Pırıl pırıl bir Cuma sabahından selamlar herkese..
Rabbim gönlünüzden geçenleri kabul buyursun inşallah. Aklı başında olmayanlara da akıl fikir versin.
"Ey iman edenler! Sizden hiçbir topluluk bir başka topluluk ile alay etmesin. Ne malum? Belki alay edilenler edenlerden daha hayırlıdırç Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Belki de alay edilenler edenlerden daha hayırlısdır. Birbirinizi (daha doğrusu kendilerinizi) karalamayın. Birbirinize kötü lakaplar takmayın. İman ettikten sonra insanın adının kötüye çıkması, fasık damgası yemesi ne fena birşeydir ! Kim tevbe etmezse işte onlar tam zalim kimselerdir. "
Hûcûrat-11
Bugünkü tarifim yine sevgili Mine Ablamdan; Kremalı Şeftalili Kup :) Şeftali zamanı geçmeden yapın derim ben. Hem çocuklara hem büyüklere hitap eden hafif ve nefis bir lezzet.
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı (tepeleme) pirinç unu
3 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 kutu krema
1 pk. vanilin
Şeftali Sos için:
4 adet sert şeftali
3 çorba kaşığı şeker
Tarçın
Yapılışı:
Şeftali Sos için şeftalilerin kabukları soyulup, elma dilim doğranır. Bir tavada şeker ve tarçın ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirilip bir kenarda soğutulur.
Muhallebi için; süt, şeker, pirinç unu, un ve krema pürüzsüz bir hale gelene dek çırpılır. Ocağın altı yakılıp orta ateşte karıştırarak pişirilir. Göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra vanilin eklenip bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan alınır.
Kuplara yada kaselere birer kaşık şeftali sosu paylaştırılıp üzerine muhallebi dökülür. En üstüne tekrar birer kaşık şeftali sos paylaştırılıp ılınınca buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder