Sıcak yine sıcak ama sıcaklar gitmesin yaz bizi bırakmasın.Her ne kadar sıcaklar insanı biraz bunaltsa da,yazın özgürlüğünü seviyorum.Ruhuma iyi geliyor.
Bu arada tempom oldukça ağır.Uykusuzluktan yerlerde sürünüyorum neredeyse.Hacı yatmaz gibi,yemek ye,yat sonra yine kalk,yine yemek ye,yine yat.Sonra kalk işe git.Allahın izni ile Ramazan ayını yarıladık.Bakalım kaç kilo fazlası ile tamamlayacağız mübarek ayı.
Bu tatlıyı yapmak da ne zamandır aklımdaydı.Sonunda yapmayı başardım ama sadece bir tanesini yemek kısmet oldu.Şöyle üzerine Carte d'Or'un kaymak ve vişneli dondurması ile müthiş bir lezzet oldu.
Bu tatlının adı nereden geliyor bilmiyorum ama tam adına uygun çok kolay hemen oluverecek,kolay ama çok lezzetli ve hafif bir tatlı.
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- bir paket vanilya
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
Yapılışı
- Derin bir tencerede şeker ile yumurta sarısını iyice çırpın.
- Sütü,pirinç unu ve nişastayı ekleyip karıştırarak,topaklanmasına izin vermeden muhallebi şeklinde pişirin ve ateşten aldığınız da vanilyayı ilave edin.
- Yumurtanın akını bir çimdik tuz ile ayrı bir kapta beyazlaşıp köpürüne kadar karıştırın.
- Muhallebiden 2 kepçe kadar ayırıp geri kalanı ısıya dayanıklı fırın kaplarına pay edin.
- Ayırdığınız muhallebinin içine,köpürttüğünüz yumurta beyazını söndürmeden hafifçe karıştırarak,fırın kaplarınıza koyduğunuz muhallebinin üzerine kaşıkla pay edip kaplayın.
- Fırın kaplarınızı içi su dolu bir kaba oturtup,fırının ızgarasını yakarak yani üstten ısıtarak 180 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
Hepsi bu.İftar sonrası yenebilecek hafif bir tatlı.Afiyet olsun.
Ağzınız tatlı,eviniz bereketli olsun.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder