Merhabalar,
Iglo'nun dondurulmuş mısırı çıktıktan beri hiç masamızdan eksik olmuyor.Mısır'ı hem çok sevdiğimden, hem de İglo'ya güvenmemden olsa..
İglo ile ilk tanışmam 1970'lerin sonu Almanya'da olmuştu..Özellikle karton kutularda ki bezelyelerini sıklıkla alırdık..Sebzeli kebap yapılacak olduğu zaman ilk elimizin altında İglo bezelye olurdu..O yıllarda dondurucular pek revaçtaydı,h.sonu dolu dolu alış veriş yapılıp dondurucuya atılırdı..Malum her h.sonu alış veriş olmaz,farklı ülkelere seyahat yapılırdı.İşte o yıllardan kalma dondurucumuzu kullanmaktayız halen..Maşallah halen tıkır tıkır çalışıyor,elimiz-ayağımız gibi..))
1 Paket İglo mısır
1 kaşık tereyağ (arzunuza göre zeytinyağ da kullanabilirsiniz.)
baharatlar
ben burada satılan baharatlardan ve yurt dışından aldığım baharatlardan ekledim.
barbekü'de kullanılan baharatlar özellikle çok yakışıyor arkadaşlar bilginiz olsun..Kırmızı biber ve hafif sumak eklemeyi de atlamayınız lütfen.
Yağı eritip mısırları içersine atıp karıştırıp suyunu çektirin..Sonra da baharatlarını ekleyip biraz daha karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz..İster kaşık kaşık kendiniz yiyiniz,isterseniz servis de ikram ediniz..Her türlü güzel oluyor ve bağımlılık yapıyor..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder