Yaz Turşusu

Merhabalar,

Takip ediyorsanız görmüşsünüzdür,geçenlerde sevgili arkadaşım Sevil'e iftara gitmiştik.Çok ama çok güzel şeyler yedik.Herşeyden önemlisi o kadar eğlendik ki gülmekten karnımız doydu zaten.

Bu turşuyu da Neval'cim yapıp getirmişti.Tadı damağımda kaldı hemen ben de yaptım.Çok beğenildi ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler






  • 1 kg Balıkesir biberi (hani şu uç kısımları üç burunlu olanlar) burada önemli olan ince kabuklu biber olması



  • 1 su bardağı sirke



  • 1 su bardağı su



  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben yarısını zeytinyağ yarısını sıvıyağ olarak koydum)



  • 10-12 adet sarımsak



  • 1 yemek kaşığı tuz (fazla tuzlu sevmiyorsanız,tuz miktarını azaltabilirsiniz)



Yapılışı




Biberleri yıkayıp çekirdek yataklarını çıkartıp istediğiniz boyda doğrayın.Geniş bir tencereye sarımsak dışındaki malzemeleri koyup,kaynamaya başladığında biberleri kaynayan karışımın içine koyup arada üzerlerine kaşık ile hafif hafif bastırarak karışımın biberlerin içine nüfus etmesini sağlayın.Biberler yeşilden sarı renge dönüp de yumuşadığı zaman (biberleri ne çok diri bırakın ne de dağılacak kadar kaynatın )bir kevgir yardımı ile servis edeceğiniz kaba alın kaynamakta olan sirkeli karışımın içine dövdüğünüz sarımsakları ilave edin(Nevalcim sarımsakları ince ince doğramıştı,ben havanda iyice dövdüm) Tencerede kaynayarak azalan bu karışımı da biberlerinizin üzerine dökün.




Eğer sarımsak ve sirke seviyorsanız ki burada sarımsak lezzet olarak sirkenin önüne geçiyor,nefis bir lezzet.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.




Afiyet olsun dostluklarınız ve kahkahalarınız daim olsun..............



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler