Bu ayki yemek etkinliginin konusu dünya mutfaklari..Bu güzel etkinlik icin arkadasim Tuba'ya tesekkür ediyorum.Ben bu etkinlige Isvicre mutfaginin cok ünlü ve cok güzel bir yemegiyle katilmak istedim.Ilk Isvicre'ye geldigimde esimle restauranta gittigimizde mutlaka yedigimiz bir yemekti.Artik ögrendigime göre evimde yapiyorum.Bu yemegin orijinali süt danasi ile yapilmakta,ama ben süt danasi olmadigi zaman tavuklu da yapilacagi icin ve elimde de süt danasi eti olmadigindan böyle yaptim.Tarife gelince;
MALZEMELER:
500 gr süt danasi veya tavuk gögüs eti (ince seritler halinde dogranmis)
2 yemek kasigi siviyag
etin üzerine serpmek icin bir seker kasigi kadar un
tuz,karabiber(mümkünse taze cekilmis)
Sosu icin;
1 yemek kasigi tereyagi
200 gr mantar taze veya konserve(dilim halinde kesilmis)
1 cay kasigi limon suyu
kücük bir adet kurusogan
1 yemek kasigi nisasta
250 gr taze krema
tuz,karabiber
3 dl icinde eritilmis et suyu tableti
istenirse 1 dl beyaz sarap(tarifin orijinali sarapli,siz koymak istemezseniz onun yerine 3 dl etsuyu yerine 4 dl koyabilirsiniz)
YAPILISI:
Etleri yikayip dogradiktan sonra süzün.Üzerine unu serpin.Iki kasik kizdirilmis yag icinde eti kizartin.Tuz ve karabiber serptikten sonra bir kenarda bekletin.
Sosu icin,sogani kücük kücük dograyip tereyagin icinde kisik ateste,soganlar yumusayana kadar kavurun.dilimlenmis mantarlara limon s1k1p soganla birlikte az birsey kavurmaya devam edin.
Sarabi katin.Krema ile birlikte nisastayi cirpin ve sicak su icinde eritilmis et suyunu katip iyice karistirin.Sarap kaynamaya basladigi anda kremali karisimi katin ve kaynamaya baslayinca ocagin altini kisin.Bu arada eger sos kalinlasirsa cok az kaynar su ilave edebilirsiniz.Sosu 10 dakika kadar kaynattiktan sonra kizarmis etleri katin,tuz ve karabiberini de koyup 2-3 dakika beraber kaynattiktan sonra servis yapin.
NOT:Bu yemege,patates kizartmasi,eriste cok iyi yakisir.
AFIYET OLSUN!
MALZEMELER:
500 gr süt danasi veya tavuk gögüs eti (ince seritler halinde dogranmis)
2 yemek kasigi siviyag
etin üzerine serpmek icin bir seker kasigi kadar un
tuz,karabiber(mümkünse taze cekilmis)
Sosu icin;
1 yemek kasigi tereyagi
200 gr mantar taze veya konserve(dilim halinde kesilmis)
1 cay kasigi limon suyu
kücük bir adet kurusogan
1 yemek kasigi nisasta
250 gr taze krema
tuz,karabiber
3 dl icinde eritilmis et suyu tableti
istenirse 1 dl beyaz sarap(tarifin orijinali sarapli,siz koymak istemezseniz onun yerine 3 dl etsuyu yerine 4 dl koyabilirsiniz)
YAPILISI:
Etleri yikayip dogradiktan sonra süzün.Üzerine unu serpin.Iki kasik kizdirilmis yag icinde eti kizartin.Tuz ve karabiber serptikten sonra bir kenarda bekletin.
Sosu icin,sogani kücük kücük dograyip tereyagin icinde kisik ateste,soganlar yumusayana kadar kavurun.dilimlenmis mantarlara limon s1k1p soganla birlikte az birsey kavurmaya devam edin.
Sarabi katin.Krema ile birlikte nisastayi cirpin ve sicak su icinde eritilmis et suyunu katip iyice karistirin.Sarap kaynamaya basladigi anda kremali karisimi katin ve kaynamaya baslayinca ocagin altini kisin.Bu arada eger sos kalinlasirsa cok az kaynar su ilave edebilirsiniz.Sosu 10 dakika kadar kaynattiktan sonra kizarmis etleri katin,tuz ve karabiberini de koyup 2-3 dakika beraber kaynattiktan sonra servis yapin.
NOT:Bu yemege,patates kizartmasi,eriste cok iyi yakisir.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder