Yer Elması Türlüsü

Merhabalar:)
Mutlu pazarlar diyeyim istedim, cumartesinin son saatlerindeyiz malumunuz:)
Bahar geldi içimiz kıpırdandı, bir hoş olduk dedik dün gece kar yağdı :) Hatta haberlerde bile çıktı Gümüşhane:) karlı tepeleriyle de.. Canım Kastamonu'mun da Ilgaz Dağına kar yağmış:))
Madem kş geri geldi bir kış türlüsü paylaşayım sizlerle:)
Canım Çıtır Galetm sağolsun beni yer elması ile barıştırdı:) Aramızı yaptı:) Maşallah çok sıkıfıkıyız:) Eksik olmuyor soframızdan :D..
İşte yer elması ile olan düzeyli aşkımız ve kendisi ile hazırladığım o nefis türlü :)
Huzurlanızda ..
Ha bir de KALPKURABİYE 2 yaşında :)) sizlerle olmaktan çok mutluyumm:)) Dilerim ki adece ben değil hepimiz çok daha güzel yerlere getiriz bloglarımızı:) Bu yasaklı günler biter, eski günler geri gelir:))

Malzemeler:
1 kg. yer elması
2 adet havuç
9-10 dal kereviz yaprağı
100 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı fındık yağı
Tuz
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Yapılışı:
Yer elmaları soyulup büyüklüklerine göre küp küp doğranarak limonlu suda bekletilir.
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma alınıp kavrulur, salçası eklenip tuzu verildikten sonra yer elmaları ile dilimlenmiş havuçlar eklenir, bir iki tur çevrildikten sonra ikiye üçe bölünen kereiz yaprakları ile üzerini geçecek kadar sıcak suyu eklenen türlü, orta ateşte pişmeye bırakılır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler