
Malzemeler:
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 dis sarmisak
10 adet ancuez(sardalya konserve)
10-12 adet cekirdekleri cikarilmis ve dilimler halinde dogranmis siyah zeytin
1 yemek kasigi kapari
bir kutu konserve soyulmus domates
1 tutam aci kirmizi tozbiber
istege göre 2 yemek kasigi dogranmis maydanoz
1 paket linguine (yassi spagetti)
Yapilisi:
Sosu yapacaginiz tencerede zeytinyagini isitin. Ince kiyilmis sarmisaklari katip 2 dakika kadar kisik ateste kavurun. Baliklari da katip catalla ezdirerek kavurun. Zeytin, kapari ve domatesi de ekleyip kirmizi toz biberle tatlandirin. Üzerini örtüp kisik ateste 25 dakika kadar pisirin.
Büyük bir tencerede hafif tuz atilmis bol suyu kaynatin. Makarnayi 8-10 dakika al dente pisirip süzün. Makarnayi servis kabina alip sosu ve maydanozu karistirarak servis yapin.
AFIYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder