Kotanyi Yemek Yarışması:Antrikot Dolması,Kabak Bohçası,TereyağlıBademli Pilav

İftar Tabağı

Malzemeler


  • 1 kg antrikot (iyice dövülmüş olacak)
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • İçi için:
  • mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • ceviz
  • minik kotanyi karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
  • tuz
  • 2 dilim tost ekmeği


Hazırlanışı

Etler düz zemine yayılıp üzerlerine hardal sürülüp bekletilir. Tencereye yağ konulup eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur. Dilimlenmiş mantarlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Tost ekmekleri küp küp kesilip ilave edilir. Baharatları ilave edilir. Cevizler ilave edilip dibini tutana kadar kavrulup,ılıtılır. Karışımdan etlerin içersine konulup sıkı sıkı sarılıp tepsiye dizilir. Üzerlerine çekirdekleri çıkartılmış domates ile sıvıyağ karıştırılıp dökülür. Isınmış fırında üzerine folyo örtülüp 25 dk pişirilir. Folyo üzerinden alındıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Kabak Bohçası

Kabak Bohçası

Önce dilediğiniz sebzeler küp küp kesilip buharda haşlanır. Ben enginar,fasulye,havuç,minik minik kesilmiş soğanı haşladım. Dolmalık kabaklar soyulup,kabak dilimleyicisi ile dilimlenip kaynayan suya
sokulup alınırlar. Fırına dayanıklı minik kaseler yağlanır. Kabaklar çapraz şekilde kasenin içersine yerleştirilip,uçları sarkıtılır. İçine minicik tereyağ konulur. Haşlanmış sebzeler baharatlarla tatlandırılıp kaşık yardımı ile kabakların içine konulur.(1 yemek kaşığı tepeleme yeterli oluyor.)

7

Onların üzerlerinde minik tereyağ konulup,uçları kapatılıp fırına verilir.
20 dk kadar pişirilip,ılıtılıp etin yanında servis edilir.
Antrikot Dolması


Pilav pişirilip demlemlendirilir.

File bademler bol tereyağda çevrilip hazır hale getirilir.

Pilavı tabaklara servis ederken, üzerine bir yemek kaşığı serpiştirilip sunulur.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler