Çalı fasulyesi benim fasulye sıralamamda 2. sırada.Birinciliği her zaman boncuk alır bende.
Babanganın fasulyede en hassas konusudur kılçık.Kılçık olmayacak tabiiki herkes için böyledir ama o ekstra hassastır bu konuda.O nedenle büyük bir dikkatle bütün fasulyelerin kenarları itina ile alınıp ortadan uzunlamasına 2 ye kesildi.
Ben hiçbir zaman fasulyeyi tencere de pişirmem her zaman düdüklü tencere kullanırım.Tefal sağolsun artık akıllı tencerem Nutri COOK elim gibi oldu.Bu fasulyeyi de onunla pişirdim
Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- biraz şeker (1 yemek kaşığı kadar)
- tuz biraz karabiber
Yemeklik doğradığım soğanları ve sarımsağı 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ile çok az soteledim.Ayıklayıp yıkadığım fasulyeleri atıp şöyle bir çevirdim.Rendelenmiş domatesleri,tuzu ve şekeri ilave edip 1 küçük çay bardağı su ilavesi ile Nutri Cook'un kapağını kapattım.
10 dakika sonra yemeğim hazırdı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder