Zeytinyağlı Yer Elması

Hayırlı akşamlar,
İş yerimin çok yakınına haftada bir kez semt pazarı kuruluyor.Oldum bittim,pazara gitmeyi çok severim.Aynı keyfi alanlar anlayacaktır,pazarda o renk renk sebze ve meyvelere bakmak taze taze satın almak benim için ayrı bir zevktir.Markette tek bir pırasaya ya da atıyorum ıspanağa mahkum olmaktansa,istediğim beğendiğim tezgahtan alış veriş yapmak çok daha güzel gelir.
Pazar dediğim de öyle büyük bir pazar değil,tek bir sokak boyunca kurulu. Ama her tezgah ayrı güzel,manav kalitesinde bir pazar.
En son gidişimde iki şey vardı kafamda,yer elması ve bal kabağı almak.Evet her ikisini de aldım.Pişirdim,misler gibi tüketiyoruz.
Yer elmasını ilk yediğimde çok da beğenmemiştim açıkçası.Toprak kokuyor gibi gelmişti.Ama bir sonraki yediğim çok lezzetliydi.Demek ki ön yargılı olmamak hemen vazgeçmemek gerekiyormuş.Üstelik o kadar faydalı bir sebze ki,mutlaka tüketmelisiniz.Tarife gelince;

Malzemeler


  • 1/2 kg yer elması (Mümkünse yuvarlak,kolay soyulabilir olanları seçin)

  • 1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye

  • 1 adet irice kuru soğan

  • 1 çay bardağı zeytinyağ

  • 1 adet irice havuç

  • 1 su bardağı portakal suyu

  • tuz

Yapılışı



  1. Yer elmalarını soyup limonlu suya koyun.

  2. Bu arada piyazlık doğradığınız soğanları,zeytinyağında hafif soteleyin renkleri şeffaflaştığında,halkalar halinde doğradığınız havucu ilave edip sotelemeye devam edin.

  3. Limonlu suda beklettiğiniz yer elmalarını tencereye ilave edip,bezelyeyi de bu karışıma katıp tuzunu ekleyin.

  4. En son,bir bardak portakal suyu ilavesi ile tencerenin kapağını kapatın.

Yer elması çok çabuk pişen bir sebze olduğu için kısık ateşte kısa bir sürede pişmiş olacaktır.


Arzu ederseniz üzerine maydanoz ya da dereotu ilavesi ile servis edin.


Afiyet olsun.........

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler