MALZEMELER:
Yarim kilo dolma biber
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi su
2 adet kurusogan
1 yemek kasigi salca
1 adet domates
6 yemek kasigi zeytinyagi
karabiber
nane
tuz
YAPILISI:
Ilkönce biberlerimizi yikayip,iclerini tuzla ovalim.Her biberi bicagin ucu ile iki veya üc yerinden delelim.Soganlari yemeklik dograyalim ve bir tencerede 3 kasik zeytinyagi ile hafif pembelesinceye dek kavuralim.Salcayi katip,1-2 dakika daha kavuralim.Pirinclerimizi yarim saat önceden ilik,tuzlu suda bekletelim.Sonra yikayip tencereye ilave edelim.Pirincler seffaflasincaya kadar kisik ateste kavuralim.Diger tarafta 2 bardak suyumuzu kaynatip,bunun 1 bardagini tencereye dökelim.1-2 dakika harli etsete kaynattiktan sonra ocagin altini kisip pirincler suyunu cekene kadar pisirelim.Pistikten sonra ocaktan alip icine tuzu ve baharatlarini katalim.Sonra biberlerimizi doldurup üzerlerini domates dilimleri ile kapatalim.Geri kalan 1 bardak sicak suya 3 kasik zeytinyagi ve tuzu karistirip,tencereye dökelim ve orta ateste pisirelim.Ilindiktan sonra servis yapabiliriz.
AFIYET OLSUN!
Yarim kilo dolma biber
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi su
2 adet kurusogan
1 yemek kasigi salca
1 adet domates
6 yemek kasigi zeytinyagi
karabiber
nane
tuz
YAPILISI:
Ilkönce biberlerimizi yikayip,iclerini tuzla ovalim.Her biberi bicagin ucu ile iki veya üc yerinden delelim.Soganlari yemeklik dograyalim ve bir tencerede 3 kasik zeytinyagi ile hafif pembelesinceye dek kavuralim.Salcayi katip,1-2 dakika daha kavuralim.Pirinclerimizi yarim saat önceden ilik,tuzlu suda bekletelim.Sonra yikayip tencereye ilave edelim.Pirincler seffaflasincaya kadar kisik ateste kavuralim.Diger tarafta 2 bardak suyumuzu kaynatip,bunun 1 bardagini tencereye dökelim.1-2 dakika harli etsete kaynattiktan sonra ocagin altini kisip pirincler suyunu cekene kadar pisirelim.Pistikten sonra ocaktan alip icine tuzu ve baharatlarini katalim.Sonra biberlerimizi doldurup üzerlerini domates dilimleri ile kapatalim.Geri kalan 1 bardak sicak suya 3 kasik zeytinyagi ve tuzu karistirip,tencereye dökelim ve orta ateste pisirelim.Ilindiktan sonra servis yapabiliriz.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder