Bu kekimizi iş yerine giderken yapıp götürmüştüm..Özelliklede nasıl istediklerini sormuştum..İçinde üzüm ve azıcık ceviz olursa fena olmaz dediler..Bende yine doğaçlama olarak bu kekimi yapıp, yarısını götürmüştüm..Yarısını da yarınki iş yerime götüreceğim..Şimdi iki ayrı iş yerindemi çalışıyorsun diyenleriniz var gibi..))Evet cumartesi günleri bir mühendislik ofisinde çalışıyorum arkadaşlar..Kekim hafif ve çok lezzetli bulundu..İçlerinden biri, Allahaşkına bu keklere hiç mi yağ koymuyorsun demesin mi.)) Ardından gülüşmeler ve Karadeniz üzerine söylenmiş fıkralar,yaşanmışlıklar çıktı ortaya..Güzel,eğlenceli ve yorucu bir iş gününü de arkada bıraktık..Şimdi sizlere iyi pazarlar ve sağlık bir hafta diliyorum..
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
1 su bardğı şeker
100 gr tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 paket vanilya
3 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber (kullanmasanızda olur)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Kalıbı unlamak için
2 yemek kaşığı galet unu
1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla 5-10 dk çırpılıp buzdolabına kaldırılır.
Şeker,vanilya,aromalar,limon kabuğu iyice çırpılır.
Yağ eklenip çırpılmaya devam edilir.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Cevizler eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip yarısı karışıma eklenip çırpılır.
Akların yarısı eklenip çırpılır.
Un ve üzümler eklenip çırpılır.
Son olarak akların kalan kısmı eklenip düşük devirde çırpıcı ile karıştırılır.
Kalıp yağlanıp unlanır.
Fırın 175 c de ısıtılır.
Hamur kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 vurulup ısınmış fırına atılır.
Yaklaşık 45 dk pişirilir.
Kek ılındıktn sonra önce hoplatılıp yapışıp yapışmadığı kontrol edilir.
Sonrade pasta teline çıkartılıp iyice soğuması için bekletilir.
Çay ve kahve yanında afiyetle yenilir.
Kahve yanında yerken, yanına 1 kaşık krema almayı unutmayınız lütfen!
Kalıp:Nordic Ware
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder