Alman Pastası

Bu alman pastasının üstadı teyzemdir aslında ben onun yanında bu pastada çırak bile olamam ama daha önce de demiştim büyüyünce aşçı olacağım diye hevesliyim deniyorum.İlk deneme için çok da güzeldi.Önemli olan pandispanyayı tutturmaktı.Tuttumu vallahi tuttu. Malzemeler pandispanya için







  • 2 yumurta




  • 1 çay bardağı süt




  • 1 çay bardağı şeker




  • 1/2 paket kabartma tozu




  • 2,5 çay bardağı un




Muhallebi için









  • 1 adet yumurta




  • 2 yemek kaşığı un




  • 2 yemek kaşığı şeker




  • 1 paket vanilya




  • 2 su bardağı süt




Pandispanyayı yapmak için şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Sütü,kabartma tozunu ve unu ekleyerek iyice karıştırın.Kalıbınızı çok az yapışmaması için yağlayarak hamurunuzu koyup fırında 160 derecede pişirin. Ben kelepçeli bir kalıp kullandım.Diğer tarafta muhallebisini hazırlamak için tüm malzemeleri iyice karıştırarak pişirin.Burada önemli olan muhallebiyi topaklanmadan pişirmek.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra dikkatlice ortadan ikiye kesin.Muhallebisini alt parçaya eşit bir şekilde yaydıktan sonra üst parçayı kapatın.





Afiyet olsun,günleriniz bereket ve mutlulukla dolsun.......



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler