- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Muhallebi için
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
Pandispanyayı yapmak için şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Sütü,kabartma tozunu ve unu ekleyerek iyice karıştırın.Kalıbınızı çok az yapışmaması için yağlayarak hamurunuzu koyup fırında 160 derecede pişirin. Ben kelepçeli bir kalıp kullandım.Diğer tarafta muhallebisini hazırlamak için tüm malzemeleri iyice karıştırarak pişirin.Burada önemli olan muhallebiyi topaklanmadan pişirmek.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra dikkatlice ortadan ikiye kesin.Muhallebisini alt parçaya eşit bir şekilde yaydıktan sonra üst parçayı kapatın.
Afiyet olsun,günleriniz bereket ve mutlulukla dolsun.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder