Amasya Eriği Reçeli

Amasya eriğine İstanbul'da hiç rastladım..Yaz aylarında Trabzon kadınlar pazarında köylülerin sepetlerinde satışa sunulurlar..Annecik Trabzon'da olduğundan erik reçelinden 2 kavanoz pişirmiş.Bende oraya gittiğimde farklı ve lezzetli,geleneksel reçellerimizin yine fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Ben reçeli pek sevmem ve hiç de aramam..Fakat anneciğimin pişirdiği reçellerden başka reçelde bilmem..Görüntüleri bile bir başka olur reçellerinin..Daha doğrusu bizim sülalenin bayanlarının reçelleri dillere destandır..Bu konuda pek mütevazi olamayacağım ne yazık ki..)Sırada Torasan İnciri ile Amofta reçeli var..
Amasya Eriği Reçeli
Malzemeler (1 kg için)

1 kg Amasya eriği

1 kg şeker

1 limon suyu
Amasya Eriği Reçeli
Hazırlanışı
Eriklerin kabukları soyulup akşamdan şekere yatırılır.

Ertesi gün kaynatılıp, ocaktan alınmaya yakın limon suyu eklenip, biraz daha
pişirilip ocaktan alınır.

Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur.
Amasya Eriği Reçeli
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler