Amasya eriğine İstanbul'da hiç rastladım..Yaz aylarında Trabzon kadınlar pazarında köylülerin sepetlerinde satışa sunulurlar..Annecik Trabzon'da olduğundan erik reçelinden 2 kavanoz pişirmiş.Bende oraya gittiğimde farklı ve lezzetli,geleneksel reçellerimizin yine fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Ben reçeli pek sevmem ve hiç de aramam..Fakat anneciğimin pişirdiği reçellerden başka reçelde bilmem..Görüntüleri bile bir başka olur reçellerinin..Daha doğrusu bizim sülalenin bayanlarının reçelleri dillere destandır..Bu konuda pek mütevazi olamayacağım ne yazık ki..)Sırada Torasan İnciri ile Amofta reçeli var..
Malzemeler (1 kg için)
1 kg Amasya eriği
1 kg şeker
1 limon suyu
Hazırlanışı
Eriklerin kabukları soyulup akşamdan şekere yatırılır.
Ertesi gün kaynatılıp, ocaktan alınmaya yakın limon suyu eklenip, biraz daha
pişirilip ocaktan alınır.
Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder