Ananaslı ve Kivili Komposto


Merhabalar sevgili dostlarım, izleyicilerim, sessiz takipçilerim, ablalarım, kardeşlerim:)
Pırıl pırıl deyim yerinde ise baharı müjdeleyen bir gün yaşadık bugün.. Kış aylarının ortasında olsak da günlerin ılık geçmesi doğayı uyandırıyor gibi ne dersiniz?
Ahh bir doğa uyansa da ben kendimi bahçelere atsam diyorum, çiçekleri ekeceğiz, sonra sebzeleri, ağaçları kireçleyeceğiz, sonra en mühimiii çileklerimiz olacakkk:)))
Rengarenk açan çiçekleri bir bir fotoğraflayıp sizleri mahrum bırakmayacağım:)
Ahhhh dedik bu kadar özlem dolu iken bahara bir de tropik bir tarif verelim:)
Şu fani ömrümde ilk kez ananas soydum ve tadına baktım:) Evett ilk kez..Babam arap ülkelerinde çok kaldığından pek haşır neşirmiş bu meyve ile markette ne zaman baksak yok iyi çıkmaz bu derdi nerden anladığı sorusuna da bir cevap vermezdi.. Geçenlerde Deniz sana müjde işte bu ananas süper dedi ve aldık:) Heyecanla Oktay ustadan öğrendiğim şekilde soydum kabuklarını ve genelde yavan olarak bahsedilen o meyve bal gibiyidi..
ve bir oturuşta yarısını yedik:) Kalanının yanına da Rize kivilerinden doğrayıp tropik bir meyvesuyu hazırladım:)
Sizlerle paylaşma günü bugündüüüürrrr :))
İşte tarifim..

Malzemeler:
1 adet ananas
5 adet kivi
1 su bardağı tozşeker (miktarını meyvelerin tadına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1,5 lt. su
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:
Ananas ve kiviler su dolu tencereye alınıp 1-2 damla limon damlatılarak pişirilir..
Meyveler piştikten sonra şekeri verilip bir iki taşım daha kaynatılan komposto ocaktan alınıp soğuduktan sonra servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler