ANTEPFISTIKLI HAMURLU PİLAV




BU TARİFİMDE SEVGILI DENENCEK TARIFLERE GIDIYOR::::::::::

 MERHABALAR...BELİM GAYET İYİ ÇOKK ŞÜKÜR...

BU PİLAVV ENFES OLDU..YİNE TAMAMEN UYDURMA ORTAYA ÇIKTI..İFTARA 1 SAAT KALA FISTIKLARI 4 MELEĞİM ELLERİYLE SOYDULAR:)))))))

SONRADA AFİYETLE YEDİLER..
GERÇİ RESİMLERDE ÇOK BELLİ DEĞİL.
RENGİ EPEYİ BİR SARI OLDU...BENİMKİLERDE GÖRÜNCE;
-  AAA ANNE SARI PİLAV OLMAZZ BU NE YAAA..DEDİLER:)))))))))))



Malzemeler

  • 3 BARDAK PİRİNÇ

  • 3 BARDAK KAYNAR SU

  • 1.5 TK TUZ

  • 1 BÜYÜK KASE TAĞ

  • YARIM Ç.BARD SIVIYAĞ

  • 250 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK

  • 200 GR AYIKLANMIŞ ANTEĞ FISTIĞI

  • 2 TUTAM SAFRAN

  • 1TKAŞIĞI KARABİBER


ÜZERİNE MİLFÖY HAMURU:::::::::YALNIZ BENİM PERDE PİLAVI HAMURUMLA YAPMADIĞIMA PİŞMAN OLDUM...KOLAY OLSUN DİYE HAZIR HAMURLA YAPTIM..HİÇ EL HAMURUNUN YERİNİ TUTMADI...
İSTERSENİZ BUNU PERDE PİLAVI HAMURUYLA YAPIN..
BENİM BU PERDE PİLAVI HAMURUM KAÇÇÇ DENMEDEN SONRA OTURDU VE TAMAMEN GARANTI VERIYORUM COK MEMNUN KALICAKSINIZ:))))))

http://tatlczeynep.blogspot.com/2011/02/perde-pilavi.html

Hazırlanışı


  • TAVUKLARI TYAĞ VE SIVIYAĞ İLE PİLAV TENCEREMİZDE KAVURALIM..İYİCE PİŞİNCE

  • PİRİNCİMİZİDE  KAVURALIM .TEL TEL KAVRULDUĞUNDA

  • İÇİNE FISTIKLARI  EKLEYELİM .

  • AZ SUYUN İÇİNE SAFRANI KOYALIM ERİTELİM VE PİLAVIMIZA EKLEYELİM.

  • TUZUNU VE SUYUNUDA İLAVE EDELİM .

  • ALTI KISIK ŞEKİLDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM .

ÜZERİNE  MİLFÖY HAMURUNDAN SPİRALLER YAPALIM.YUMURTA SARISI SÜRÜP PİŞİRELİM.

  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler