Trabzon'da kaldığım 4-5 gün içersinde yaptığım doğaçlama pastalardan biride elmalı tepsi pastası idi..Pasta çok tutulunca,hepsine aynı yöntemi uyguladım..Tıpkı incirli tart gibi..Sizlerede tavsiye ederim arkadaşlar..Hem hamuru çok hafif,hem üzeri çok nefis..Tadına bakmış olanların hem fikirleri..))Güzel bir hafta diliyorum..!
Malzemeler (dikdörtgen büyük borcam için)
3 adet küçük yumurta
125 gr tereyağ
100 gr şeker
minicik tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
Ortası için droetker dolgu kreması
Tepesi için
4 adet ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemelerin hepsi yoğrulup yağlanmış borcama koyulur.
Diğer malzemeler hazırlanana kadar borcam buzdolabında bekletilir.
Dolgu kreması 2 çay bardağı sütle çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Üzerine elmalar dizilir.
Tepesine de ball,süt,tereyağ karışıp gezdirilir.
175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Kahve eşliğinde afiyetle yenilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder