Malzemeler (dikdörtgen büyük borcam için)
3 adet küçük yumurta
125 gr tereyağ
100 gr şeker
minicik tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
Ortası için droetker dolgu kreması
Tepesi için
4 adet ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemelerin hepsi yoğrulup yağlanmış borcama koyulur.
Diğer malzemeler hazırlanana kadar borcam buzdolabında bekletilir.
Dolgu kreması 2 çay bardağı sütle çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Üzerine elmalar dizilir.
Tepesine de ball,süt,tereyağ karışıp gezdirilir.
175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Kahve eşliğinde afiyetle yenilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder