ARASI KREMALI REVANİ




 MERHABALAR..İNTERNETTE BU ARALAR ÇOK POÜLER BİR TARİF ANCAK BEN İLK KEZ BAHARDA GÖRDÜM::::http://cafeportakal.blogspot.com/2011/07/kremal-revani.html

ODA OKTAY USTADAN ALMIŞ TARİFİ...RESİMLERİNİ GÖRÜNCE BAYILDIM..HELE BAHAR BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATINCA HEMEN YAPTIM...

TARİFTE BİZİM EV HAKLINA GÖRE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM..


 KEKİ::::::::::::::

3 YUMURTA
3YKAŞ.İRMİK
1Ç.BARDAĞI TOZ ŞEKER
5YKAŞ UN
1PK KABATMATOZU
YARIM LİMON RENDESİ


ARA KREMASI:::::::::

3 BARDAK SÜT
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1.5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YKAŞ ŞEKER
1YKAŞ.TYAĞ


ŞERBETİ::::::::::::

3 BARDAK SU
2 BARDAK ŞEKER
1TKAŞ LİMON SUYU

İLK OLARAK KREMAMIZI YAPALIM,ILITALIM.

REVANİNİN KEKİNİN MALZ. ÇIRPALIM.BORCAMDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM.

PİŞTİKTEN SONRA BORCAMDAN ÇIKARALIM İKİYE KESELİM.

ŞERBETİNİ YAPALIM.

ŞERBET SICAK ,KEK ILIK OLMALI.

KEKİN İLK KATINI SICAK ŞERBETLE ISLATALIM.

KREMAMIZI SÜRELİM.

2. KAT KEKİMİZİ KOYALIM.KALAN ŞERBETİMİZİ DÖKELİM.

ŞERBETİNİ ÇEKTİKTEN VE İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA,
EN AZ 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETELİM.

HATTA ERTESİ GÜNE DAHA LEZZETLİ OLDU....



AFİYET ŞİFA OLSUNN............
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler