Lokum (Afyon mu desem Sultan mı desem)

Birkaç gündür ne sizleri ziyaret edebildim ne de kendim birşeyler yazabildim.Bahar bana daha tam da gelmeden sağlam bir tokat attı ki hep uyuyasım var.Üzerinize afiyet azıcık havalardan çarpıldım.Uyuyorum uyuyorum ama yetmiyor.Ama buna rağmen güneşi gördüğümde yine de işyerimde şimdi evde olsaydım şöyle bir temizlik yapsaydım heryerleri kaldırsaydım,silseydim hayalleri kuruyorum. bu düşüncemi ev halkına iletince hayır hayır lütfen seferberlik ilan etme bahar temizliği denen saçma şeyi bu sene yapma diye yalvarıyorlar.Fakat boşuna hiç şansları yok.Kafama koydum mu yaparım inatçı oğlak işte onlar öyle yalvardıkça benim hevesim daha da kabarıyor :)
Bu tarife ne desem bilemedim bazı yerde Afyon Lokumu ,bazı yerde Sultan Lokumu diye geçiyor.Varın adına siz karar verin.Çok kere yapmama rağmen resimleyemeden bittiği için bu sefer yapar yapmaz resimledim.Çok güzel iç baymayan yedikçe yenilesi bir tatlı

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt süt (Aysun Hanımcığımın nefis sütü de ayrı bir lezzet katıyor doğrusu)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti (kaymak tadında olan çok daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı süt
  • ceviz
  • bir paket vanilya
  • 2 ya da 3 parça damla sakızı
  • bolca hindistan cevizi

Yapılışı

Margarin ile unu çok karartmadan birazcık kokusu çıkana kadar kavurun.İçine sütü,şekeri ve ufaladığınız damla sakızını koyup koyuca bir muhallebi kıvamında pişirin altını söndürmeden önce vanilyayı ilave edin.Daha sonra 15 dakika kadar mikserleyin.Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi koyup muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.Biraz soğuduktan sonra bir bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi muhallebinizin üzerine yine eşit kalınlıkta olacak şekilde güzelce yayın.Bir gece bu şekilde dolapta soğutun.Ertesi günü birazcık dövdüğünüz cevizleri tatlının üzerine döküp tepsinin başından itibaren güzelce bir kat rulo yapıp eşit aralıklarla dilimleyin.Sonra ikinci bir şeritden tekrar rulo yapıp dilimleyin böylece bir sürü lokumunuz olacak sonra da afiyetle yiyin.

Gerçekten çok hafif çok lezzetli bir tatlı.bir yandan damla sakızı bir yandan kaymak tadı bir yandan ceviz derken bir bakmışsınız tabak boşalıvermiş.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler