Bu tarife ne desem bilemedim bazı yerde Afyon Lokumu ,bazı yerde Sultan Lokumu diye geçiyor.Varın adına siz karar verin.Çok kere yapmama rağmen resimleyemeden bittiği için bu sefer yapar yapmaz resimledim.Çok güzel iç baymayan yedikçe yenilesi bir tatlı
Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 lt süt (Aysun Hanımcığımın nefis sütü de ayrı bir lezzet katıyor doğrusu)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti (kaymak tadında olan çok daha güzel oluyor)
- 1 su bardağı süt
- ceviz
- bir paket vanilya
- 2 ya da 3 parça damla sakızı
- bolca hindistan cevizi
Yapılışı
Margarin ile unu çok karartmadan birazcık kokusu çıkana kadar kavurun.İçine sütü,şekeri ve ufaladığınız damla sakızını koyup koyuca bir muhallebi kıvamında pişirin altını söndürmeden önce vanilyayı ilave edin.Daha sonra 15 dakika kadar mikserleyin.Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi koyup muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.Biraz soğuduktan sonra bir bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi muhallebinizin üzerine yine eşit kalınlıkta olacak şekilde güzelce yayın.Bir gece bu şekilde dolapta soğutun.Ertesi günü birazcık dövdüğünüz cevizleri tatlının üzerine döküp tepsinin başından itibaren güzelce bir kat rulo yapıp eşit aralıklarla dilimleyin.Sonra ikinci bir şeritden tekrar rulo yapıp dilimleyin böylece bir sürü lokumunuz olacak sonra da afiyetle yiyin.
Gerçekten çok hafif çok lezzetli bir tatlı.bir yandan damla sakızı bir yandan kaymak tadı bir yandan ceviz derken bir bakmışsınız tabak boşalıvermiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder